Af Chapman har kastat loss

Elias Johansson Rimsby

… om än bara för en kort tur till Beckholmen där hon ska genomgå en renovering. Först ut är riggen som ska få sig en ordentlig genom gång.

Den tremastade fullriggaren och vandrarhemmet af Chapman renoverades 2008 och nu är det dags igen. De delar av riggen som fortfarande är i trä ska bytas ut mot stål innan man går vidare till översyn samt eventuell renovering av skrov och däck.

Se också:
af Chapman till salu!

– Det här är verkligen ett flaggskepp i dubbel bemärkelse, det är ett flaggskepp i sig men det är också ett flaggskepp för Stockholm, säger Svenska Turistföreningens generalsekreterare Maria Ros Hjelm till SVT Nyheter.

Dålig affär?

Senast Hamnen rapporterade om af Chapman var förra hösten då fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) deklarerade att fartyget var till salu på grund av stor ekonomisk förlust för Stockholms skattebetalare.

Minskat behov av vandrarhem

af Chapman har vartit ett vandrarhem och en känd ikon i Stockholms stadsbild sedan 1940-talet men nu anses behovet av en fullriggare som vandrarhem vara måttligt till skillnad från hur det var på 40- och 50-talen då antalet hotell i innerstaden var begränsade.

Hur det går med försäljningen är oklart.

Foto: Sniper Zeta

ChapmanIngang

Relaterade artiklar

af_Chapman_vandrarhem-fullriggare

Af Chapman tillbaka efter renovering – men håller fortfarande stängt

Af_Chapman puff

af Chapman till salu!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar