Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

Gustav Morin

Sveriges största båtmässa skulle hålla öppet fram till söndag kväll. Men på grund av COVID-19 stänger de redan ikväll, onsdag. 

Stockholmsmässan kommer tillsvidare inte att genomföra evenemang med över 500 personer till följd av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten idag utfärdat om att begränsa folksamlingar på grund av den senaste tidens ökade spridning av COVID -19 i Sverige.

Sedan januari har Stockholmsmässan noga följt utvecklingen av Corona-viruset i världen. De tre senaste veckorna har de arbetat i en speciell krisgrupp med fokus på att hantera verksamheten inför en ökad risk för spridning i Sverige. Stockholmsmässan har löpande följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Efter myndighetens rekommendation idag om att begränsa folksamlingar för att minska risken för spridning av COVID-19, agerar nu Stockholmsmässan i enlighet med detta.

Vi måste ta vårt ansvar.

Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

​​– Säkerhet och hälsa är vår högsta prioritet och detta beslut är en försiktighetsåtgärd för att minska en eventuell spridning av Corona-viruset i samhället. Vi är Nordens största mässanläggning och tillsammans med övriga företag i branschen har vi ett ansvar att ta. Nu ligger fokus på att följa den fortsatta utvecklingen av denna situation och på bästa vis ta hand om medarbetare, samarbetspartners och kunder, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Segelbåtar, vattensport, eldrivna surfbrädor, eldrivna båtar, fiskebåtar och jollar. Båtlivets hela bredd presenterades under Allt för sjön. Foto: Jonas Svenningson.

I dagsläget och i den omedelbara närtiden påverkas den pågående mässan Allt för Sjön som nu under lugna och kontrollerade former kommer att stänga klockan 19:00 i kväll – mässan skulle ha pågått till och med 15 mars. Vilka övriga mässor och event som påverkas och på vilket vis kommer Stockholmsmässan att återkomma till. Just nu ser man över alla planer och åtgärder.

Extraordinär situation

– Den här extraordinära situationen påverkar hela vår bransch likväl som samhället i stort och vi förstår att det väcker mycket frågor. Hur detta kommer påverka våra utställare och arrangörer ber vi att få återkomma med så fort som det är praktiskt möjligt. Vi arbetar nu intensivt för att kunna svara på de frågor som uppstår gällande vår verksamhet, till följd av myndigheternas rekommendation, säger Christian Clemens.

Pengarna tillbaka

De besökare som köpt biljetter till de event som stängs ned kommer att få pengarna tillbaka och vi kommer att så fort som möjligt gå ut med denna information till dem.

​​ – Självfallet är det ytterst beklagligt att både besökare och utställare påverkas av det här, men för oss är det självklart att följa den nya rekommendationen från Folkhälsomyndigheten. Vi kommer fortsätta att följa deras rekommendationer och eventuella beslut från regeringen utan att spekulera i hur lång period vi eventuellt kommer behöva ha stängt för större evenemang, avslutar Christian Clemens.

Även båtmässan i Oslo, Sjøen for alle, har ställts in.

Allt for sjon

Relaterade artiklar

Batmassan-allt-for-sjon-staller-in-pga-corona

Båtmässan Allt för sjön – pandemins senaste offer

Batmassan-i-Goteborg-stalls-in

Båtmässan ställs in på grund av ökad smittspridning

Bild 2021-04-27 kl. 11.25

Undvik Skånes kust om du vill vara ifred!

Boatlife

Pandemin har skapat ett skifte i båtlivet

Skriv en kommentar