Allt på Sjön – det våras för segelbåtarna

Allt på Sjön – det våras för segelbåtarna

Elias Johansson Rimsby

Trenden inför den flytande båtutställningen Allt på Sjön i helgen är tydlig. Det våras för segelbåtarna – hur mycket höst det än må vara. Se inslaget!

En gnagande oro för klimatet gör säkert sitt. De skenande bränslepriserna likaså. Oavsett vad så noteras ett tydligt ökat intresse för segelbåtar.

Enligt uppgift ska, passande nog, också utbudet av just seglande båtar bli rikt på årets upplaga av Allt på Sjön som börjar imorgon. Här är några skönheter i urval:

X43 – det sitter i detaljerna

X-Yachts gjort sig känt för sitt sinne för detaljer – de där små lösningarna som kan verka futtiga var för sig men som gör underverk för helhetsintrycket. Mest av allt är detta dock en lätthanterlig snabbseglare med diesel- som vattentanken placerade centralt för att optimera tyngdpunkten. Sport och komfort i en skön kombination. (Se testen av X 43!).

Y-Yachts 43-fotare kommer till båtmässan Allt på sjön i Gustavsberg.

Bavaria C42 – sport och komfort

Den som är ute efter en renodlad racer får leta vidare. Bavaria C42 har allt som skapar en riktigt trygg och bekväm cruiser med allt vad det innebär av enkel hantering och tillbakalutad segling. I detta avslappnade koncept ingår också höga fribord, fylliga ändskepp, solbädd på fördäcket och en invändig rymd som imponerar. Imponerar gör också storleken på pentryt och de båda toalettutrymmena som håller camping-känslan på behörigt avstånd. (Se testen).

Rymd och ljus, det är vad som kännetecknat Bavarias segelbåtar och med Bavaria C38 och Bavaria C42 som är de adjektiven mer passande än någonsin.

First 18 SE – snabb och lätthanterlig

Snabb, övernattningsbar, trailerbar, lätt att hantera, lätt att förvara och uppbackad av en stor intresseorganisation för kappseglingar, eskadrar, råd och tips. First 18 SE har med andra ord allt som pumpar upp adrenalinet. Oavsett det gäller kappsegling eller äventyrs-seglatser.

First 18 är en spännande segelbåt med fokus för fart. Ett spännande alternativ för den som tycker att vanliga kölbåtar är för tröga och vanliga centerbordsjollar för ranka.

Fler heta skönseglare

Utöver detta kommer ytterligare några starka kort i form av Dehler, Arcona, Linjett och Oceanis visa upp sin bästa sida på Allt på Sjön i helgen. För att nämna några.

Se videoinslaget ovan där vi berättar om guldkornen!

Elias Johansson Rimsby

Segling-med-First-18

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Allt_for_sjon_batmassa

Allt för Sjön – detta får du inte missa på årets mässa!

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer