America’s Cup – nästa upplaga seglas i Barcelona

Gustav Morin

Luna-rossa-americas-cup-in-barcelona Nya Zeeländarna vann den 36:e upplagan av America’s Cup. Men nästa upplaga flyttar ändå till Europa och kommer att seglas 2024. 

Emirates Team New Zealand och Royal New Zealand Yacht Squadron gick under tisdagen ut med nyheten att Barcelona blir värdplats för den 37:e America’s Cup, som ska hållas i september och oktober år 2024.

Barcelona blir därmed den första platsen i världen som är värd för både ett olympiskt spel och ett America’s Cup-evenemang.

Driver tillväxten

– Barcelona är verkligen en av de mest erkända städerna i världen. Att ha evenemanget i en så betydande stad kommer definitivt att göra det möjligt för oss att driva tillväxten på den globala idrottsscenen. Det kommer minst sagt att bli spektakulärt när de stora AC75-båtarna seglar vid från Barcelonas strand, säger Grant Dalton, vd för Emirates Team New Zealand.

Historiskt så har det vinnande laget fått förmånen att hålla det nästkommande försvarande eventet på sin hemmaplan. 

Se de mest spektakulära seglingarna från 36:e upplagan av America’s Cup.

Inte så blåsigt

Medelvinden, säger Dalton, ligger på 9-15 knop under september- och oktober, vilket han tycker är tillräckligt.

America’s Cup för kvinnor

America’s Cup är inte bara en isolerad idrottsaktivitet utan erbjuder betydligt mer än så till värdplatsen. Det är ett evenemang som kommer att generera en avkastning på många plattformar under åren och kommer att lämna en mycket viktigt arv för Katalonien. Jag är mycket nöjd eftersom America’s Cup för första gången också kommer att innehålla en specifik America’s Cup-regatta för kvinnor, säger Barcelonas borgmästare, ​​Ada Colau

Luna-rossa-americas-cup-in-barcelona

Relaterade artiklar

America's Cup winners

Redan ny utmanare för nästa America’s Cup!

AC210316cb_11984

Emirates Team New Zealand vinner America’s Cup!

Americas Cup match 1

America’s Cup – första matchen!

Americas Cup Prada Cup final day 1

America’s Cup Prada Cup final – dag 1

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar