IRON BOATS – nya svenska prestandabåten till Allt för sjön!

Gustav Morin

Gustav Morin

annons Hela artikeln linje langreEtt nytt svensk märke framtaget i samarbete med Mannerfelt Design Team klarar den svåra kombinationen låg förbrukning, stora utrymmen och prestanda i toppklass – samt en design som hänför.
Se den på Allt för sjön 1-10 mars!

Genom att kombinera RIB-båtens sjöegenskaper, mjuka gång och tubens fenderfunktion med plast- och aluminiumbåtars stora inner- och förvaringsutrymmen är IRON Boats ett unikt koncept.

Mittkonsolens design ger god rörlighet i båten och en suveränt vindskyddad förarmiljö.

Fenderprofilen dämpar rörelser, resonansljud och sänker tyngdpunkten, vilket bidrar till mjuk, tyst gång med stabila sjöegenskaper. Sist men inte minst dämpar den ångest vid tilläggning!

Den höga stäven ger torr gång och de låga skrovsidorna sparar vikt, vilket ger fin balans. Även den centrerade styrkonsolen bidrar till god viktfördelning.

Med stora förvaringsutrymmen, vattensportstolpe och lättillgängliga badplattformar erbjuder IRON Boats ett enkelt och roligt båtliv.

Toppdesigners bakom IRON BOATS
IRONBROTHERS ägs och drivs av bröderna Lars och Henrik Peterson som tillsammans har lång erfarenhet av båtlivet. De har kört alla typer av motorbåtar, under alla omständigheter, framförallt på den vackra men ofta hårda svenska västkusten.

Efter att de byggt upp världens största återförsäljare av RIB-båtar och blivit världens största återförsäljare av Evinrude-motorer, såg de en lucka mellan RIB:ar och traditionella plast- och aluminiumbåtar och tog fram IRON BOATS-konceptet.

För att ta visionen från idé till verklighet anlitades Mannerfelt Design Team som är världsledande inom skrov- och båtdesign med mer än hundra realiserade båtprojekt, ett dussintal designpriser och 25 vunna världsmästerskap i offshore racing.

IRON har extremt goda sjögenskaper tack vare Mannerfelt Design Team.

Det som Mannerfelt Design Team primärt gjort sig världskända för är bränslesnåla skrov och innovativa lösningar. De har skapat tre skrov för IRON BOATS och gett dem mjuk gång och förutsägbara manöveregenskaper – allt för att ge ett säkert och upplevelserikt liv på havet.

IRON kombinerar RIB-båtens fenderfunktion med plast-/ aluminiumbåtars stora utrymmen.

För bästa prestanda, bästa bränsleekonomi och enklast möjliga handhavande är IRON Boats utrustade med motorer från Evinrude och navigationsutrustning från Garmin.

Se mer på www.ironboats.se, Instagram och Facebook

images_banners_Sponsrade_artiklar_2019_Ironbrothers_IRON_BOATS-2

Relaterade artiklar

Gitana record

Jorden runt – från succé till fiasko på ett ögonblick

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar