Brakpriser i årets bästa båtauktion

Redaktionen

Redaktionen

Auktion-artikel-490-nyMånga har gjort sina livs bästa båt- eller prylköp i Hamnen.ses auktioner. Starta båtsäsongen med ett riktigt bra klipp på en ny jolle, ett nytt segel, en värmare, trailer, luftsanerare, ankarspel eller varför inte en tuff motorbåt.

Auktionen startar 28 februari 2014 och utgångsbuden är återigen osannolikt låga. Budar gör man via Tradera och varorna finns också att se i Hamnen.ses studio på båtmässan Allt för sjön.

Anytec 530 SP är utan tvivel en av marknadens tuffaste båtar på knappa sex meter. Vi har provkört den i hög sjö och kan intyga att den är både rolig och säker att köra även i tuffa förhållanden. Samtidigt har den riktigt tuff design och bra komfort. Den är handbyggd och helsvetsad och passar såväl för snabba transporter, familjepicknick som för den aktiva fiskaren.

Med Evinrudes 115-hästare som ingår i auktionspaketet är båten särdeles rapp. Vi har testat med en 100-hästare och toppade över 35 knop. Evinrude säger att deras nya 2-taktare kombinerar det bästa från 4-takt och 2-takt. De är minst lika snåla och tysta men leverear mer vridmoment men kräver mindre service och har lägre vikt. 
Rek pris för båt och motor är 343 400 kr. Utropspris: 160 000 kr. Mer info.
Lägg ditt bud här!

Delino artikel

Delinos luftsanerare är perfekt för att ta bort unken toalukt, mögel, röklukt och bakterier. Bensin och diesellukt går också bort. Fungerar i båtar, bilar och husvagnar. Kort och gott alla utrymmen som inte är större än 20 kvm. Rek pris är 3 995 kr. Utropspris: 2 000 kr. Mer info.
Lägg ditt bud här!

gransegel-code-zeroEtt lätt och rullbart försegel, en så kallad Code 1, är ofta det bästa och mest effektiva seglet på en cruisingbåt. Rulla ut i bara några få m/s och omvandla varje vindpust till fart, istället för att ligga stilla med en fock eller genua. När vinden friskar i fungerar seglet fint på öppnare bogar.
Seglet passar för en 35-fotare och skräddarsys efter auktionsvinnarens egna båtmodell. Rek pris är 25 300 kr. Utropspris: 12 600 kr.
Seglet säljs exklusive den rulle som också behövs. En sådan säljs separat i auktionen, vid namn Seldén CX15. 

cx-15-rulle artikel

 

Rullsystem för Code 0, Code 1 och stagsegel. Seldén CX är lätt att hantera för besättningen. Systemet manövreras med en ändlös manöverlina som kan dras hela vägen till sittbrunnen.
Sträcker man upp förliket hårt kan man segla upp till ca 45° AWA. Max rekommenderad segelyta är 80 kvm.
Rek pris är 11 990 kr. Utropspris: 6 000 kr.
Mer info här.
Lägg ditt bud här!

silver marine 300 ad

 

En gummibåt på tre meter av modell Silver Marine 300 AD (Air Deck). Den är det perfekta komplementet till en större segel- eller motorbåt men fungerar också fint som utflyktsbåt som får plats i en bil. Den är lätt att bära och enkel att förvara. Tillverkad i PVC (0.9 mm), med handlimmade sömmar (militär standard). Högkvalitativa aluminiumåror ingår. Den väger 37 kg och klarar motorer på 9,9 hk och kan bära fyra personer. 
Rek pris är 11 990 kr. Utropspris: 6 000 kr. Lägg ditt bud här!

batvagn charlesBåttrailern Charles klarar 1 000 kg båt. Den väger 175 kg, är oregistrerad och får inte köras fortare än 30 km/h. På längden mäter den 5,65 m och på bredden 1,72 m. Rekommnderat pris i butik är 13 100 kr. Utropspris: 6 500 kr.

wallas

En värmare från Wallas av modell 1300 för båtar upp till 23 fot. Den går väldigt tyst och snålt men trots det att den har hela 1200 W i effekt. Rek pris är 9 034 kr. Utropspris: 4 500 kr. Mer info.
Lägg ditt bud här!

engbo-ankarspel


Ett ankarspel utrustat med en motor på 600 watt
 som ger 200 kg dragkraft. Det är rustat med autostoppsensor och dubbla hastigheter. Det har kontrollerat frifall, sköljläge av ankaret samt autostop vid parkering. Det är försett med elektronisk styrning med inbyggd mottagare för trådlös fjärrkontroll. Rek pris för ankarspelspaketet är 21 606 kr. Utropspris: 10 800 kr. 
Lägg ditt bud här!

dometic-masterflush 7160När ingen annan toa får plats eller om man bara är på jakt efter samma toakomfort ombord som hemma, och man till varje pris vill slippa stopp, då är det läge att slå till på den här elektriska toan från Dometic. Den är vridbar 360 grader och heter Masterflush MF 716. Namnet är knappast oförtjänt. Den har nämligen en 10-bladig avfallskvarn som ser till att avfallet lät slinker genom slangen. Och så slipper man pumpa. Bara att trycka på en knapp.
Rek pris för är 4 295 kr. Utropspris: 2 150 kr.
Lägg ditt bud här!

 

raymarine-evolution200Släpp rodret och låt en av Raymarines bästa autopiloter ta dig snabbare och enklare till målet.
Evolution EV-200 Autopilot är designad för medelstora segelbåtar med mekanisk styrning. Den är bränsleeffektiv och styr så exakt att den kommer att spara bränsle och få dig till din destination snabbare. Den är robust, höljet är helt förseglad och byggt för IPX6 waterproof standard. Den är enkel att installera och kalibrera. Tack vare den intelligenta “EV sensor-kärnan” utvecklas och anpassas autopiloten automatiskt till din båts styregenskaper utan några justeringar från användaren.
I priset ingår EV1 Sensor Core, ACU-200, p70 Autopilot Control Head (Sail), Type 1 Mechanical Linear (12V)
Rek pris 30 725 kr. Utropspris: 15 300 kr.
Lägg ditt bud här!

raymarine-a78-1 Artikelraymarine a78 lighthouse artikelRaymarine a78 är en högpresterande kartplotter med inbyggt så kallat DownVision ekolod som ger riktiga bilder av botten och fiskar mm. Den levereras med Navionics European Silver Charts, art.nr. T70203-EU, och en CPT-100 Transducer. Skärmen är på sju tum och har en upplösning på 800×480 pixlar i 16:9-format. Tack vare att enheten har inbyggt Wi-fi kan man styra skärmen med sin mobil med hjälp av en Raymarineapp.
Rek pris för a78 med Wi-Fi, CPT-100 och Silverkartor är 14 495 kr. Utropspris: 7 200 kr. Mer info.
Lägg ditt bud här!

raymarine dragonfly-7-1

Navigera och se högupplösta bilder av botten – samtidigt – med helt nya ekolodsplottern Dragonfly 7 från Raymarine. Detta är alltså ett kombinerat ekolod och plotter på sju tum. Den mäter också temperaturskiftningar blixtsnabbt och är vattentät enligt IPX 6 och 7, vilket betyder att den tål att vistas på öppna båtar. Skärmupplösningen är 800×640 pixlar. Enheten är anpassad för Navionics European Silver Chart.

För optimal prestanda ingår Raymarines transducer vid namn ”CPT-60 Transom Mount dual element CHIRP” som läser av botten effektivt.
Rek pris 8 995 kr. Utropspris: 4 500 kr. Mer info.
Lägg ditt bud här!

nyheter_2014_Auktion_AFS_Auktion_facebook-ny

Relaterade artiklar

Billiga båtar på auktion

Billiga båtar på auktion

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar