Årets sjöräddare finns i Bua

Redaktionen

Redaktionen

Årets Sjöräddare 2011 Foto: SjöräddningssällskapetVarje år delar Sjöräddningssällskapet ut utmärkelsen ”Årets Sjöräddare” och 2010 års sjöräddare heter Björn Snellman, Lars Österlund, Jan Stenberg och Christer Berntsson (inte med på bilden) och är från Bua på Västkusten.

Foto: Sjöräddningssällskapet

Runt Sveriges kust har Sjöräddningssällskapet cirka 1 800 frivilliga sjöräddare som året runt rycker ut för att rädda liv till sjöss. Ett sätt att uppmärksamma dem är utmärkelsen ”Årets Sjöräddare” och vid sällskapets årsmöte i slutet av maj utsågs 2010 års hjältar.

Björn Snellman, Lars Österlund, Jan Stenberg och Christer Berntsson ryckte den 5 oktober 2010 ut till en segelbåt med rigghaveri, 13 nautiska mil sydväst om Varberg. För den insatsen får de årets utmärkelse med motiveringen:

”Rigghaveri i hårt väder. En klassisk sjöräddning, där kvalificerat samspel står i fokus. Att i pressat läge fatta instinktiva och korrekta beslut tyder på stor professionalism i det frivilla uppdraget och ett synnerligen gott sjömanskap. Och ovanpå det, ett outtömligt engagemang, i sann sjöräddaranda.”

Av 2010 års räddningsinsatser nominerades 39 stycken som särskilt föredömliga. Fyra av dessa gick vidare till den slutliga omröstningen där alltså sjöräddarna från Bua imponerade mest.

Läs mer om utmärkelsen Årets Sjöräddare.

 

Årets Sjöräddare 2011 Foto: Sjöräddningssällskapet

Relaterade artiklar

KBV

”Kaos i fritidsbåtstrafiken”

Sjoraddningen-8

Sjöräddningen tycker till om svenskarnas båtkunskaper

Spektakulart_2019_Svavare_Ingang_SvavareIngang

Svenska svävare in action!

kunskap_sjomanskap_2018_Hummerpremiar_Ingang_HummerpremiarIngang

Fem bra tips inför hummerpremiären

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar