Atlantica godkänner CoastKey som startspärr

Redaktionen

Redaktionen

Ger båtägare rabatt på försäkringen
Det trådlösa dödmansgreppet CoastKey har godkänts av försäkringsbolaget Atlantica vilket nu gör det möjligt för båtägare som investerar i CoastKey att sänka försäkringspremien på båtförsäkringen.

 

CoastKey, utvecklad i samarbete med professionella båtförare från bland annat den norska polisen och ribbåtsbranschen, är ett trådlöst dödmansgrepp med inbyggd fjärrstart.
– Det är fortfarande alldeles för många båtförare som inte tänker på att använda dödmansgreppet som säkerhetsåtgärd. Att Atlantica godkänt CoastKey och ger rabatt på försäkringen borde bli ett bra incitament för fler att börja tänka på sin säkerhet ombord, säger Dan Eriksson, produktspecialist på CoastKey.

Atlantica premierar den som använder CoastKey, och som har eller tecknar försäkring hos dem, med 15 procents rabatt på premien samt med att man vid ev. stöldförsök/stöld av båten slipper betala självrisk.

– Kunden kan få ända upp till 25 procents rabatt om man kombinerar CoastKey med godkänt söksystem, som till exempel DEFA Tracking. Vi på KGK tycker att detta är ett bra initiativ av Atlantica. Att de sätter extra värde på en helhetslösning med dödmansgreppet och söksystemet i kombination visar att de tar både kundens personliga säkerhet och egendom på allvar, säger Dan Eriksson.

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Hugo Boss cancel racing Vendee Globe

Tårögd Thomson tvingas bryta efter kollision

PRB Skipper Capsize

Båten gick av på mitten och sjönk!

Le Cam rescue Vendee Globe

Nödställd skeppare försvunnen i Vendée Globe – tills nu!