Trailerburet är framtiden!

Redaktionen

Sjösätt i Åresjön ena dagen och upptäck en norsk fjord dagen därpå. Ha båten på det torra när den inte används. Ett trailerburet båtliv öppnar för många nya möjligheter! Se när vi ryter till i ämnet i nyhetsmagasinet Studio avsnitt 4.

Man slipper bottenmåla och man slipper kostnaderna för bryggplats. Ej heller behöver man oroa sig för storm och att båten ska slita sig.

Fördelarna med att leva ett trailerburet båtliv är som sagt många…

Men det bygger förstås på att det finns tsjösättningramper som är öppna för alla. En självklarhet í många länder men tyvärr inte i Sverige.

Öppna upp ramperna!
– Det är hämmande för båtlivet, ryter Hamnen.ses Gustav Morin och uppmanar båtklubbar och marinor att öppna sina ramper – mot betalning om så behövs.

Enligt Mats Eriksson, VD på Sweboat, så ser vi ändå en ljusning när det gäller tillgängligheten.

– Det trailerburna båtlivet växer och kommunerna verkar bli allt mer intresserade av att öppna upp sina ramper för den breda massan. Detta av den enkla anledningen att det drar folk till kommunerna.

Han fortsätter:

Tjäna en hacka
– Även varven verkar se en allt mer frestande business i att låta folk betala en slant för att få sjösätta och ta upp sina båtar.

Men på sina håll finns det fortfarande ett motstånd mot att öppna upp sina ramper vilket ofta beror på att man är rädd för slitage, skadegörelse och att det ska bli störande mycket trafik i områdena, avslutar Mats Eriksson.

Se reportaget!

Se också:
Ny app hittar sjösättningsrampen.
Vem behöver sjösättningsramp?
Studio – avsnitt 1
Studio – avsnitt 2

Studio – avsnitt 3
Studio – avsnitt 5

nyheter_2017_TrailerFramtiden_Ingang_Trailerbart

Relaterade artiklar

Kranbil_krasch–sjosattning

Sjösättning – kranbil välte och skadade segelbåt

SjosattningIngangFix

Omskakande sjösättningar!

HorizonTrailerIngang

Semestra med båten på trailer i sommar!

sjosattning

Sjösättning – ritsch, ratsch filiklart!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar