Trailerburet är framtiden!

Redaktionen

Redaktionen

Sjösätt i Åresjön ena dagen och upptäck en norsk fjord dagen därpå. Ha båten på det torra när den inte används. Ett trailerburet båtliv öppnar för många nya möjligheter! Se när vi ryter till i ämnet i nyhetsmagasinet Studio avsnitt 4.

Man slipper bottenmåla och man slipper kostnaderna för bryggplats. Ej heller behöver man oroa sig för storm och att båten ska slita sig.

Fördelarna med att leva ett trailerburet båtliv är som sagt många…

Men det bygger förstås på att det finns tsjösättningramper som är öppna för alla. En självklarhet í många länder men tyvärr inte i Sverige.

Öppna upp ramperna!
– Det är hämmande för båtlivet, ryter Hamnen.ses Gustav Morin och uppmanar båtklubbar och marinor att öppna sina ramper – mot betalning om så behövs.

Enligt Mats Eriksson, VD på Sweboat, så ser vi ändå en ljusning när det gäller tillgängligheten.

– Det trailerburna båtlivet växer och kommunerna verkar bli allt mer intresserade av att öppna upp sina ramper för den breda massan. Detta av den enkla anledningen att det drar folk till kommunerna.

Han fortsätter:

Tjäna en hacka
– Även varven verkar se en allt mer frestande business i att låta folk betala en slant för att få sjösätta och ta upp sina båtar.

Men på sina håll finns det fortfarande ett motstånd mot att öppna upp sina ramper vilket ofta beror på att man är rädd för slitage, skadegörelse och att det ska bli störande mycket trafik i områdena, avslutar Mats Eriksson.

Se reportaget!

Se också:
Ny app hittar sjösättningsrampen.
Vem behöver sjösättningsramp?
Studio – avsnitt 1
Studio – avsnitt 2

Studio – avsnitt 3
Studio – avsnitt 5

Relaterade artiklar

Spektakulart_2019_Boat_trailer_Boat_ramp_veichle

Sjösätt med finess!

Spektakulart_2019_How_to_put_boat_in_water_How_to_put_boat_in_water_

Så lär man barnen sjösätta!

Ny dragkrok traileruppfinnig

Automatisk dragkrok – ny svensk uppfinning!

Spektakulart_2018_NarFanArFramme_Ingang_KranValterIngang

När fan är framme…