Båtar för många miljoner brann upp

Redaktionen

Redaktionen

Båtar värda många miljoner kronor förstördes i den brand som bröt ut i en lagerhall i Göteborg under måndagen och som syntes över stora delar av Göteborg. Båthallen totalförstördes och svart giftig rök gjorde att närliggande byggnader fick utrymmas.

SOS Alarm fick larm om att det brann i en båthall på Marieholmsgatan vid Göta älv strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen.

När polis och räddningstjänst kom fram var hallen helt övertänd. Vid 10.30-tiden var branden under kontroll, men hela byggnaden kollapsade. Där inne förvarades plastbåtar och maskiner – allt totalförstördes i branden.

– Jag vet inte vad det är som har börjat brinna men det är inne i lagerhallen där man förvarar truckar och större plastbåtar. Det är en oljebrand och väldigt hög brandbelastning. Röken som kommer upp här är väldigt energirik, säger räddningsledaren Ingemar Waldenby till SR P4 Göteborg.

Även utanför lagerbyggnaden stod båtar uppställda, bland annat förstördes en båt i fyramiljonersklassen som stod där. Enligt räddningsledaren fanns det cirka 15 båtar, i storlek upp till 40 fot, inne i båthallen.

Relaterade artiklar

Spektakulart_2018_VattenskoterExploderar_Ingang_VattenskoterExploderarIngang

Pang! – vattenskotern flyger i luften

nyheter_2017_BrandVindo_Ingang_BrandVindoIngang

Båtägare hade änglavakt i dramatisk båtbrand!

kunskap_sjomanskap_BrandOmbord_Ingang_BrandombordIngang

Elden är lös!

kunskap_sjomanskap_2017_Gasexplosion_Ingang_GasexplosionIngang

Pang! – en påminnelse om faran med en gasläcka

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar