Båtbranschen – Nu vänder det!

Redaktionen

Efter några år med ett blykölstungt konjunkturläge i en lång och plågsam bonnkryss börjar vindarna nu att vända.

Efter flera magra år kan båtbranschen börja pusta ut. Snålblåst har dominerat marknaden under de senaste åren och snålast har det blåst kring de företag som säljer beboeliga segelbåtar. Men nu sker en vindkantring med en ökad efterfrågan.

I första hand gäller ökningen motorbåtar mellan fem och sju meter och hetast är marknaden för båtar byggda i aluminium. Något som bland andra finska Buster Boats kan intyga när han sammanfattar sina tio dagar som utställare på båtmässan Allt för sjön.

– Totalt kan vi räkna in över 80 nya glada Busterägare som får sin båt till sommaren. Det är klart fler än någon av oss vågade gissa på innan, säger Jonas Magnér, Sverigechef för Buster Boats.

En tydlig signal på ett ökat intresse kom dock långt innan mässan öppnade. Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön, kunde redan i januari konstatera att mässan skulle bli 15 procent större än förra året.

– Ja, vi fick signalerna ganska tidigt och jag tror att de två fina somrarna vi haft och ett förbättrat ränteläge har bäddat för ett uppsving i branschen, säger han.

I år besöktes båtmässan Allt för sjön av 90 000 personer under de tio dagarna. Totalt visades över 400 båtar varav omkring 100 båtar visades på Allt för sjön för första gången.

nyheter_2015_NuVanderDet_NyIngang_NyIngang

Relaterade artiklar

Batmassan-allt-for-sjon-staller-in-pga-corona

Båtmässan Allt för sjön – pandemins senaste offer

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

nyheter_2016_DragspelsHellman_Ingang_HellmanIngang

Dragspels–Hellman är på rymmen!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar