Du är här:Hem Artiklar Båtprylar Mooring Whips – lägg till på utsatta platser utan risk!

Mooring Whips – lägg till på utsatta platser utan risk!

På ställen som är utsatta för vågor finns alltid en risk att båten skaver mot bryggan. Nu finns en svensktillverkad lösning!

Att lägga till vid en brygga som är exponerad för vind och vågor, framförallt svallvågor, är mardrömmen för alla båtägare. Det är väldigt hög risk att fendrarna hoppar snett och att både brygga och båt får skador av skavet som uppstår. Vill det sig riktigt illa kan hela båten sköljas upp på bryggan – något som Hamnen.se faktiskt upplevt vid en bensinbrygga när en förbipasserade förare av en massiv motorbåt misstolkade skylten 3 knop till 12 knop. 

Det blev ingen rolig historia av den situationen men med Mooring Whips hade inga skador uppstått. Uppfinningen ser nämligen till att båten trycks bort från bryggan med hjälp av två stycken fyra meter långa och solida glasfiberstavar. De ska klara att hålla emot båtar på upp till tio ton och fungerar för både motorbåtar och segelbåtar.

I videon ovan ser ni hur systemet fungerar och vi visar också hur monteringen går till. Efter ett par enkla instruktioner är det fullt rimligt att installera systemet själv. 

Priset är 10 900 kr. Läs mer på www.innomarin.se.

Publicerades: 2019-05-20

Skriv ut