Båttidningsdöden?

Gustav Morin

Gustav Morin

BattidningarDet råder ju inga tvivel om att det varit svåra tider i båt- och magasinbranschen senaste åren. Igår stod det klart att LRF säljer Båtnytt och Vi Båtägare och lägger ner Segling.

Tidingarna har varit till salu under en längre tid och det är nu Egmont Tidskrifter, som bland annat äger Praktiskt Båtägande, som tar över ägandet och satsar på att kontrollera båtmediet i magasinform framöver.

– Genom effektivare, modernare produktion och ännu tydligare redaktionell inriktning och profil tror vi att Båtnytt, Vi Båtägare och Praktiskt Båtägande tillsammans blir ett vinnande lag, säger Egmonts vd Per Kjellander.

LRF kommer istället att satsa mer på sin grundverksamhet.

– Vi genomför nu den försäljning av båttitlar som vi tidigare aviserat. Vi fullföljer därmed vår strategi som innebär fullt fokus på våra kärnområden, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media.

Frågan är nu vilken form tidningarna kommer att ta, och om marknaden räcker till för att alla ska överleva. Andra magasin på Egmontförlaget är bland annat resemagasinet Vagabond, Auto Motor & Sport och skidåkarmagasinet Åka Skidor.

– Båtnytt och Vi Båtägare har betytt otroligt mycket för båtintresserade svenskar under mer än 50 år. Med rätt samordning och journalistiska idéer är jag övertygad om att det finns en plats för dem även i framtiden. De tre titlarna kompletterar varandra fint inom segmentet, säger Philip Pereira dos Reis, chefredaktör för Praktiskt Båtägande och ansvarig för det marina segmentet på Egmont Tidskrifter.

På seglingssajten Blur.se diskuteras det redan friskt om Seglings bortgång. Vad tror ni läsare om framtiden inom båtmedia? Kommer båtmagasinen att överleva? Kommentera gärna här nedan eller på vår Facebooksida.

nyheter_2013_Battidningar_Battidningar

Relaterade artiklar

genomsmalasund

Lovsång till det lilla båtlivet!

6288299_orig

Träbåtsharmoni – tio års familjeliv till havs

Spirit Yachts 111

Fullspäckat seglingsmagasin

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar