Båttrafik stoppas när bron repareras

Redaktionen

Redaktionen

Kvicksund karta. Källa: Google MapsKvicksundsbron i Mälaren ska repareras och under en vecka i augusti 2011 kommer inga båtar som är högre än 4,5 meter att kunna passera. Seglare som har planer på att passera Kvicksund får alltså se upp så de inte fastnar på fel sida.

Karta: Google Maps

Kvicksundsbron ligger mellan Västerås och Eskilstuna vid Mälaren. Klaffbron är av stål och invigdes 1975. Nu behöver järnvägssliprarna bytas ut och under vecka 33, den 15–21 augusti 2011, är det stopp för all tågtrafik och mycket av fartygstrafiken förbi bron.

Bron kommer under reparationsveckan att hållas i nerfällt läge och båtar som är högre än 4,5 meter kommer inte att kunna passera.

Torsdagen den 18 augusti kommer enstaka broöppningar att göras på begäran av yrkestrafiken och övriga båtar kommer då också att kunna gå förbi.

Enligt Mälarens Båtförbund kommer mellan 1 000 och 1 500 båtägare att beröras av stängningen. Förbundet har tidigare överklagat beslutet att låta bron vara stängd och krävt att Trafikverket ska sprida informationen mycket bättre.

 

Kvicksund karta. Källa: Google Maps

Relaterade artiklar

Jävla Bocken (Gävlebocken) i Stockholm byggd av Rena Mälaren av bildäck och skräp som legat på havsbotten.
© Oskar Kihlborg

Jävlabocken – miljövidrig ända ut i klövarna!

Kalmar flytande båtmässa

Två nya tillskott i mässkalendern

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar