Bokpresentation: Svensk Kust

Gustav Morin

Gustav Morin

Svensk Kust – koster till haparandaSvensk Kust – Från Koster till Haparanda
Tillsammans med landets främsta naturfotografer har författaren Tommy Hammarström skapat ett praktverk som helt saknar motstycke. I över 200 storslagna bilder skildras Sveriges fantastiska gräns mot havet, från Koster runt hela den svenska kusten ända upp till Haparanda.

Efter succén med True North (Sverige Ljus och landskap) med hittills över 60 000 exemplar sålda – har nu Tommy Hammarström gjort en bok i samma format om den svenska kusten.

Inget annat land i Europa har en lika lång och varierad kust, från klippiga skärgårdsöar och skogbevuxna klippor till sandstränder och strandängar. Kusten är också Sveriges mest befolkningstäta region. Mer än två tredjedelar av Sveriges befolkning bor längs kusten och många andra längtar dit.

Tillsammans med landets främsta naturfotografer har författaren Tommy Hammarström skapat ett praktverk som helt saknar motstycke. I över 200 storslagna bilder skildras Sveriges fantastiska gräns mot havet, från Koster runt hela den svenska kusten ända upp till Haparanda. Här finns fiskelägena, de vidsträckta strandängarna, de långa sandstränderna, de många skärgårdsöarna och de öde utskären. Men här finns också fyrarna, broarna, sjöfarten och de myllrade hamnstäderna. Sammantaget blir detta en enastående skildring av den unika svenska kusten, en kärleksförklaring som väcker känslor och längtan.

Bilderna är tagna av bland andra Tore Hagman, Lars Bygdemark, Jeppe Wikström, Malcolm Hanes och Magnus Rietz. Boken är formgiven av Patric Leo, en av landets allra främsta bokformgivare.

Boken är 304 sidor tjock och tryckt med högsta kvalitet. Boken utkommer även i en engelsk utgåva med titeln Coast of Sweden.

Tommy Hammarström, född 1946, är en av Sveriges främsta naturskribenter. Hans krönikor har genom åren varit uppmärksammade och uppskattade inslag i tidningen Expressen. Han är en engagerad naturvän, hängiven jägare och en stor beundrare av den svenska skogens största djur – älgen.

ISBN 978-91-7126-086-4 (sv), ISBN 978-91-7126-100-7 (eng)

Bokförlaget Max Ström

www.maxstrom.se
info@maxstrom.se

Svensk Kust – koster till haparanda

Relaterade artiklar

OE 32 Beppe Backlund

Utdömd OE 32 förvandlas till modern klassiker i nyskick

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

nyheter_2019_Kostern_Lovisa_sunk_Lovisa-resuce-montage

Räddningen lyckades – 122 år gamla Kostern flyter igen!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar