Bonnier köper Boating

Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Bonnier köper BoatingHär hemma i Sverige misslyckades Bonnier Specialtidningar med Dagens båtar.
Men Bonnier-koncernen satsar stort internationellt och har via Bonnier Corp köpt amerikanska Boating Magazine, världens största motorbåtstidning.
Koncernen äger nu 19 tidningar med innehåll om båtar, fiske och andra vattensporter.

”Boating är världens största motorbåts-tidning och har för över 50 år gjort ett strålande jobb att leverera båt-tester och innehållsrikt redaktionellt material för att underhålla och förstå båtar, sade Glen Hughes, Bonnier Marine Group till International Boat Industry.
”Förvärvet visar Bonniers fortsatta ambitioner runt båtbranschen och vår förmåga att investera i den här marknaden när andra drar sig tillbaka.

Bonniers talesman Dean Turcol sade till IBI att redaktionen kommer att flytta från New York till Bonniers huvudkontor i Winter Park, Florida.
”Det är ett naturligt steg eftersom där producers våra andra marina tidningar”, sade Turcol som också meddelade att det är fråga om både uppsägningar av personal och nyanställningar.

Bonniers förvärv av Boating kommer i samband med att Boatings tuffaste konkurrenter, Sail och Power & Motor Yacht närmar sig konkurs.

Källa: IBI, International Boat Industry

Bonnier köper Boating

Relaterade artiklar

blocket

Sveriges billigaste båtar just nu

Oceanbird_image_Wallenius_Marine

Oceanbird – svenska bilfraktarfartyget ska kapa utsläppen med 90 procent

M 20, foto Richard Låftman

Heroiska svenska minsveparen åter i bruk efter ideella insatser

bellona

Gångläget är allt – och hör sen!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar