Buckler 23 – världens fulaste båt till salu

Redaktionen

Om inte världens fulaste båt blir såld inom kort så finns det alternativa planer. En är att fylla den med champagneflaskor, sänka den och erbjuda dykare självplockning av vrak-lagrad champagne.

De som påstår att detta är världens fulaste är ägarna själva, Per Schjelderup med tre vänner. Nu försöker de sälja sin Buckler 23 för femte gången. Priset är 9 700 kronor.

När de köpte den ihop för tio år sedan var planerna storslagna. Båten skulle inte bara rustas upp utan också inredas med en rejäl bastu i aktersalongen.

Det gick sådär. Familjeliv och annat kom emellan så därför har båten aldrig varit sjösatt mer än vid ett par tillfällen. Däremot är bastun nästan klar även om det fortfarande saknas en kamin att värma upp den med.

Tidigare har de fyra vännerna haft sin Buckler 23 ute till försäljning vid tre tillfällen. Det har dock alltid slutat likadant – med att de har ångrat sig i sista stund och behållt den tills vidare.

När Hamnen.se svarar på annonsen för att prata om denna, världens fulaste båt, kryper det fram att det inte är säkert att den kommer att säljas den här gången heller.

– Vi har fått en ny galen idé, berättar Per Schjelderup, och förklarar vidare:

– Vi tänker oss att vi skulle rensa ur båten så att det bara är skalet kvar, sedan tillfälligt sänka båten på hemlig ort och vrak-lagra champagne i den. Vi köper alltså in champagne och folk får betala en summa för att själva dyka ner och hämta sina flaskor. Ett litet event som säkert skulle kunna vara uppskattat!

Du menar att det skulle kunna fungera ungefär som självplockning av jordgubbar? Fast på ett djupare plan?

– Ja och för säkerhets skull har vi redan köpt och registrerat domänen www.vraklagrat.se. Där skulle man kunna se sin flaska lagras via en webkamera och beställa tid för upphämtning. Men vi får se hur det blir. Vi måste bland annat ta reda på var det är lagligt att tillfälligt sänka en båt.

– Sist men inte minst gäller det ju att få tillstånd att sälja alkoholhaltiga drycker på det här sättet, avslutar Per Schjelderup.

Buckler 23 på Blocket.

nyheter_2014_Champagnebat_Ingang_ChampagnebatenIngang

Relaterade artiklar

Kuron_Fralsningsarmen_Malaren

Köpläge – Frälsningsarmén säljer Kurön i Mälaren

Wallenbergs_Minandra

Wallenbergs fantastiska klassiker till salu!

Shenandoah_of_Sark

Shenandoah of Sark – en seglande klassiker i hårdaste stål

David_Boeies_Benetti

David Bowies gamla lyxjakt är nu till salu

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar