Hetaste begagnade båtarna just nu!

Redaktionen

Ny statistik från Blocket visar vilka båtar som är hetast just nu. Se listan!

Hittills i år har utbudet av motorbåtar ökat med 6 procent jämfört med samma period i fjol. Medianpriset på en begagnad motorbåt på Blocket är 62 000 kronor.

Snabbast säljer Buster tätt följt av Ryds och Flipper. Medianpriset på en begagnad motorbåt på Blocket är 62 000 kronor.

– Buster är aluminiumbåtarnas Coca Cola – alltid populära och har ett stort återförsäljarnät. Tillverkaren är duktig på att lansera ett jämnt flöde av nya modeller och var först att etablera ett brett utbud av båtar i aluminum vilka växer i efterfrågan, säger Axel Nordman, båtexpert på Blocket Fordon.

Bavaria ökar mest i pris
Bland de mest förekommande varumärkena på Blocket finns viss utveckling i utbudet. Det märke som ökat mest i utbud är Bavaria med 29 procent fler annonser hittills i år, januari till och med maj, jämfört med samma period i fjol. Därefter kommer Nimbus, 18 procent, och Ryds, 13 procent.

– Bavarians båtflotta växte sig stor för drygt tio år sedan och successivt kommer nu dessa båtar ut på begagnatmarknaden. Nimbus har på senare år lanserat en rad nya modeller som kan ha triggat ägare till 70-, 80- och 90-talsbåtar att vilja förnya sig, säger Axel Nordman.

Nimbus tappar mest
Även en prisutveckling kan urskiljas. Det märke som tappat mest i snittpris hittills i år är Nimbus, -16 procent, samt Aquador, – 14 procent och Princess, – 10 procent.

– För Nimbus handlar det främst om att utbudet av de äldre, billigare modellerna ökat. Men för Aquador och Princess tror jag snarare att det beror på minskat popularitet. Dessa tillverkare står inte i frontlinjen för vad som anses vara hett just nu – det vill säga lätta, smidiga och effektiva båtar, säger Axel Nordman.

Vanligaste motorbåtarna (störst utbud):
Ryds
Flipper
Buster
Bayliner
Nimbus
Sea Ray
Aquador
Princess
Maxi
Bavaria

Populäraste motorbåtarna på Blocket (mest sökta):
Nimbus
Buster
Ryds
Flipper
Uttern
Yamarin
Sea Ray
Bayliner
Bella
Aquador

nyheter_2018_Blocket_Ingang_BlocketIngang

Relaterade artiklar

BlocketRekord

Rekordstort köpsug efter båt!

Tre familjer, tre motorbåtar och ett mål.

Ökat båtintresse här för att stanna – tror svenskarna

Snipan

Köpfeber på begagnade båtar – dags att sälja nu!

Flipper 700 fix

Inspiration för båtrenovering – gammal Flipper 700 blir som ny!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar