Dramatisk båtbrand nära Hamnen.ses redaktion

Dramatisk båtbrand nära Hamnen.ses redaktion

Redaktionen

I morse strax före klockan sju inkom ett larm om en båtbrand vid sjöstationen OKQ8 längst in i Islingeviken på Lidingö. Brandkår och polis anlände till platsen nästan lika snabbt som Hamnens utsände. Se video upptagen av vår närgångne reporter.

Orsaken till att båten, en Sunseeker från 80-talet, började brinna i morse är oklar. Bränder i båtar som ligger i vattnet på vintern är ovanliga. Men som brukligt när det gäller båtar byggda i polyester så brinner de snabbt. Som väl var fanns ingen gasol ombord och därför heller ingen akut risk för explosion.

– En rimlig gissning är att det har blivit en kortslutning. Båten var kopplad med landström och hade en pump som håller isen borta från vattnet närmast båten. Men det är som sagt bara en gissning och ett säkert svar får vi först när teknikerna har gjort sin utredning, säger Rolf Grossmann som är brandmästare på Lidingö brandstation.

Brandman
Apropå det inträffade passar brandmästare Grossmann på att skicka med ett tips till båtägare som förvarar sin båt i sjön över vintern:

– Viktigast är att titta till båten ofta. Men se också till att båten är förtöjd ordentligt så att det inte blir några slitningar i elkablarna när båten rör sig i vind och vågor. Kolla kablarna extra noggrant så att de inte är nötta eller skadade på annat sätt.

I det aktuella fallet hade båtägaren tittat till båten så sent som kvällen innan. Men det är bevisligen ingen garanti.

Resultatet när branden slocknat.

Redaktionen

nyheter_2014_Brand_ombord_Islinge_Brand_solid-solidtango-tumnagel

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Brand_Marbella_batar

Marbella – 80 båtar totalförstörda i stor brand

Imoca-segelbat-brinner-och-sjunker

Räddning efter batteriexplosion – båten brann upp och sjönk

Bilar-i-brand-pa-atlanten

Första videobilderna från färjan som brinner på Atlanten

Brand_Ferretti_Yachts

Leveransklar lyxbåt för hundra miljoner eldhärjades