Dramatisk båtbrand nära Hamnen.ses redaktion

Redaktionen

Redaktionen

I morse strax före klockan sju inkom ett larm om en båtbrand vid sjöstationen OKQ8 längst in i Islingeviken på Lidingö. Brandkår och polis anlände till platsen nästan lika snabbt som Hamnens utsände. Se video upptagen av vår närgångne reporter.

Orsaken till att båten, en Sunseeker från 80-talet, började brinna i morse är oklar. Bränder i båtar som ligger i vattnet på vintern är ovanliga. Men som brukligt när det gäller båtar byggda i polyester så brinner de snabbt. Som väl var fanns ingen gasol ombord och därför heller ingen akut risk för explosion.

– En rimlig gissning är att det har blivit en kortslutning. Båten var kopplad med landström och hade en pump som håller isen borta från vattnet närmast båten. Men det är som sagt bara en gissning och ett säkert svar får vi först när teknikerna har gjort sin utredning, säger Rolf Grossmann som är brandmästare på Lidingö brandstation.

Brandman
Apropå det inträffade passar brandmästare Grossmann på att skicka med ett tips till båtägare som förvarar sin båt i sjön över vintern:

– Viktigast är att titta till båten ofta. Men se också till att båten är förtöjd ordentligt så att det inte blir några slitningar i elkablarna när båten rör sig i vind och vågor. Kolla kablarna extra noggrant så att de inte är nötta eller skadade på annat sätt.

I det aktuella fallet hade båtägaren tittat till båten så sent som kvällen innan. Men det är bevisligen ingen garanti.

Resultatet när branden slocknat.

nyheter_2014_Brand_ombord_Islinge_Brand_solid-solidtango-tumnagel

Relaterade artiklar

nyheter_2017_BrandVindo_Ingang_BrandVindoIngang

Båtägare hade änglavakt i dramatisk båtbrand!

kunskap_sjomanskap_2017_Gasexplosion_Ingang_GasexplosionIngang

Pang! – en påminnelse om faran med en gasläcka

nyheter_2016_BrandPrincess95_Ingang_PrincessBrinnerIngang

Dramatisk brand i Princess 95:a!

Reportage_2015_Batbrand_Ingang_BrandIngang

Robert Lundberg överlevde båtexplosion

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar