Dramatisk båtjakt på Kosterfjorden

Redaktionen

Redaktionen

Två norrmän försökte fly från Kustbevakningen i Smögen i en stulen RIB-båt. Först efter en och en halv timmas rasande båtjakt kunde tjuvarna gripas. Foto: Polisflyget

Utanför Strömstad började Kustbevakningen misstänka att allt inte stod rätt till med den maffiga ribbåten. Då drog männen ombord på för fullt och satte kurs mot Danmark.
Efter en lång jakt med tre polisbåtar, vattenskoter och helikopter tvingades tjuvarna ge upp.

Det var vid ettiden i fredags som Kustbevakningen fattade misstankar mot en stor, supersnabb ribbåt ute på Kosterfjorden. Den förmodades vara stulen. När ribbåten med tre utombordsmotorer på sammanlagt 750 hästkrafter satte full fart söderut, försökte kustbevakningen med sin stora båt att följa efter, men fick sjösätta en vattenskoter för att hänga med.

En polishelikopter sattes också in i jakten och då styrde ribbåten ut mot öppet hav i riktning mot Danmark. Men ribbåten fick problem med hög sjö, två norrmän ombord gav upp och fördes till polisen i Strömstad. Männen är tillsammans med en tredje person, en strömstadbo, anhållna för misstänkt häleri.

Båten, en RIB-båt stals någonstans i Oslofjorden och brottet kan komma att bedömas som grovt eftersom båten är så värdefull, runt 2,6 miljoner är nypriset. Polisen söker efter fler misstänkta. Under måndagen ska åklagaren ta ställning till om männen ska häktas.

Källa: sr.se/gt.se

nyheter_båtjakt

Relaterade artiklar

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Swan Shadow 2 Puff

Swan Shadow – anrika Nautors första motorbåt!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar