Dreamteam ska styra Najad

Redaktionen

Redaktionen

 Mikael Gustavsson Najad

Mikael Gustavsson

Vid en presskonferens på Najadvarvet i Henån under Öppna Varv presenterades idag varvets nya ledning. Mikael Gustavsson, senast teknisk chef på Nimbus, och Hans Johansson, med en gedigen erfarenhet av affärer, ledarskap och segling tar över rodret efter ett par turbulenta år under båtbranschens stålbad. Mikael som VD och Hans som styrelseordförande.

Mikael Gustavsson har en framgångsrik karriär i ledningen av stora och medelstora bolag, med omvittnad prestationsförmåga och gott ledarskap. Han har många års erfarenhet av den marina industrin, bland annat var han projektledare för bygget av Whitbreadbåtarna EF Language och EF Education inför Whitbread 1997-98. Mikael har också en gedigen erfarenhet av kappsegling, bland annat som professionell seglare under fyra år inom matchracing, olika VM och Americas cup 1992.

Stuart Lawson Najad

Stuart Lawson

Stuart Lawson, avgående styrelseordförande i Najad, säger:

-”Mikael  har bevisat en mycket god förståelse för kundernas behov genom att utveckla nya produkter och finna innovativa lösningar i den snabba teknikutvecklings som sker. Med denna erfarenhet kommer Mikael Gustavsson att leda Najad i en ny fas som är avgörande för att skapa värde för våra kunder, medarbetare, leverantörer och ägare. Mikael Gustavsson kommer även att bli en av aktieägarna i bolaget.

Ledning Najad

Per Lindqvist, Stuart Lawson, Mikael Gustavsson och Hans Johansson

Najads nuvarande VD Per Lindquist kommer att fortsätta att arbeta i bolaget, nu som rådgivare och styrelsemedlem.

–”Under Per Lindquist ledarskap har Najad genomgått en mycket stor förändring och anpassningen till marknadens nya förutsättningar. Bolaget har säkrat den långsiktiga finansieringen och relationerna till sina viktigaste affärspartners. Ett viktigt uppdrag från ägarna till Lindquist var att hitta sin efterträdare och det har han gjort, säger Stuart Lawson.”

Hans Johansson Najad

Hans Johansson

Hans Johansson har stor erfarenhet av affärer, ledarskap och segling. Frågan är om någon kan mäta sig med honom i Sverige. Jag har tidigare gjort seglarporträtt på Hans. Hans Johansson – seglare och ledare. Del 1 och Del 2. Så här säger Stuart Lawson, styrelseordförande i Najad.

-”Hans  Johanssons entreprenörskap och bevisade förmåga att leda i med- och motgång samt att skapa vinnande företagskulturer, behövs i utmaningen att utveckla Najad och produkterna. Hans Johansson kommer även att bli en av aktieägarna i bolaget.”

Stuart Lawson fortsätter:

–”Under nuvarande ägare och styrelse har Najad genomgått en mycket stor förändring och anpassningen till marknadens nya förutsättningar. Bolaget har säkrat den långsiktiga finansieringen och relationerna till sina viktigaste affärspartners.”

Magnus ”Mange” Olsson ingår i Najads ”Advisory board”, det berättade man om redan inför Tjörn Runt. Men han är inte den enda, det är en imponerande kompetens från segling, båtdesign och produktutveckling som man har samlat runt omkring sig för att behålla och utveckla Najads ledande position som ett av världens mest välrenommerade varumärke:

Berndt Arvidsson, Najads grundare.
Pelle Petterson, legend och Sveriges genom tiderna största seglarprofil.
Fredrik Magnusson, industridesigner och entrepenör.
Dick Young, interiör båtdesigner.
Jonnathan Rhoades, interiör båtdesigner.
Torsten Conradi, båtdesigner och skeppsarkitekt. Delägare i Judel/Vrolijk & co design.

Det ska bli spännande att följa den här utvecklingen. Personalen på Najad ser positivt på förändringen och att få passionerade seglare i ledningen. Mer info kommer.
 

Mikael Gustavsson Najad

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar