Efterlysning – svensk seglare saknad!

Redaktionen

Redaktionen

Runt den 17 augusti lämnade svenske Magnus Reslow, 55, norska Kristiansand i sin 20 fots Havsfidra Nymue med kursen mot Gibraltar. Nu går Sjö- och Flygräddningscentralen ut med en efterlysning.

– Reslow var ensam ombord och hade för avsikt att ta rutten väster om Skottland och Irland. En sträcka på drygt 2000 sjömil. Nu anmäls han saknad av anhöriga, säger Sjö- och Flygräddningscentralen när Hamnen.se kontaktar dem. 

– Han är en van långfärdsseglare med många års erfarenhet av att segla på Nordsjön och i Medelhavet. Han har tidigare bott ombord på sin båt i Limhamn utanför Malmö.

Höll på att gå under
En snabb slagning på Google räcker för att man ska förstå att Magnus Reslow har upplevt mycket dramatik såväl till havs som på torra land. En dramatisk artikel i Expressen från april 2007 handlar om Magnus Reslow under rubriken ”Seglaren medvetslös – höll på att gå under”.

En annan rubrik i Sydsvenskan (2009) lyder ”I väntan på nya äventyr” och handlar om hur Reslow efter flera dramatiska händelser drabbades av posttraumatiskt stressyndrom och hur han laddar för att kasta loss för ännu en långseglats.

En tredje artikel i Expressen handlar om Hur Reslow blev vittne till ett skottdrama i Malmö.

Den som har sett, eller hört något, som kan vara till hjälp i sökandet bör kontakta svenska Sjö- och Flygräddningscentralen, JRCC, på jrcc@sjofartsverket.se eller på telefon +46 (0)31 64 81 00.

nyheter_2015_SaknadSeglare_Ingang_MagnusIngangFix

Relaterade artiklar

nyheter_2015_Reslow_Ingang_MagnusIngangFix

Försvunne svensken i hamn efter 85 dygn

racing_havskappsegling_2014_VOR_Etapp_1_VOR_Gibraltar_SCA_Gibraltar

Tjejerna i Team SCA först till Gibraltar

Erlings_kronika_Mast_artikel

Sjösättingsnoja del 2 – osänkbar båt sjönk

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar