Ekolod för de stora djupen

Gustav Morin

Gustav Morin

Nytt ekolod från Humminbird.Humminbird XD är egentligen ingen nyhet i sig. Men med sin nya högeffektiva givare och sin nya vässade programmvara torde den vara högintressant för långfärdsseglare och sportfiskare som är nyfikna på vad som döljer sig på de verkliga djupen.

Att nå de stora djupen med enklare ekolod har tidigare varit svårt. Men med Humminbirds XD produkter nås djup på 750 m utan problem. Tack vare en nyutvecklad givare och finjustering av programvaran har Humminbird lyckats vässa befintliga modeller. I klartext betyder det att fisk som går på så mycket som 750 meters djup kan skiljas från sjöväxter och annat som sportfiskaren är mindre intresserad av.

XD ekoloden finns i tre stycken 5–tums versioner, 778cx HD XD som är ett ekolod, 597cxi HD XD och 788cxi HD XD som båda är kombinerade plotter/ekolod.

Humminbirdloden i 800–, 900– och 1100–seriernas kombinerade plotter/ekolod har med 2012 års programuppdatering förbättrade funktioner för att nå djupare. De är kompatibla med Humminbirds nya XD givare och även Airmar givare som finns i många olika utförande och monteringsalternativ.

Priser från 7795 kr.

Info: www.comstedt.se.

Humminbird

Nytt ekolod från Humminbird.

Relaterade artiklar

batprylar_2017_HumminbirdRadar_Ingang_umminbirdRadarIngang

Humminbird CHIRP – radar med tydligt fokus

batprylar_2015_Simrad_forward_scan_Navico_Artikel

Undvik olyckan med framåtseende ekolod

batprylar_2015_RaymarineWifish_Ingang_RaymarineWifish

Raymarine wifish – ekolod i mobiltelefonen

batprylar_2015_RaymarineDragonfly_Ingang_Dragonfly5Ingang

Plotter och ekolod till vrak(letar)pris

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar