Fairline 33 – första intrycken av mässans främsta stekarbåt

Gustav Morin

Gustav Morin

Nya F-Line 33 som nu ställs ut på båtmässan i Göteborg har hyllats till skyarna av tedrickarna i väst – trots att den inte verkar vara bäst på något. Hamnen kliver ombord och letar svar på frågan: varför?

Visst, den sticker ut från mängden. De mjuka formerna i kombination med flera klara sportiga attribut och ett gäng roliga funktioner är inget man hittar på alla daycruisers på 33 fot.

Men varför är våra kollegor i Storbritannien så till sig i trasorna att de prisat Fairlines nya minsting till skyarna? Den har kammat hem segern i kategorin ”Superboat” i Motor Boat of the Year Awards och nominerats till European Power Boat of the year.

Brittiska magasinet Motorboat drar till med one liners som ”The boat every enthusiast has been crying out for for the past 20 years” och publicerar utläggningar i stil med: ”others may be cleverer, faster and flashier, but none of them tug at the heart strings quite like the F-Line 33”.

Vad är det som får reportrarnas hjärtan att gå i spinn?

 

Om konkurrenterna både är flashigare, snabbare och smartare – vad kan det då vara som får reportrarnas hjärtan att gå i spinn?

Kanske är det skrovets eminenta prestanda? Nja, säger vi. Det sägs förvisso att Fairline 33 går som en dröm i alla förhållanden, och det kanske den gör, men efter en snabb överslagsräkning av förbrukningssiffrorna, som landar på 3,4 liter per sjömil, så är det nog inte effektivitet som varit i fokus när hjärtklappningen pumpat igång.

Kanske är den exceptionellt behaglig att åka i? Det får vi återkomma till i en framtida test och istället börja med att bjuda på intrycken av det vi kan bedöma av en båt som står på mässgolvet.

Här kliver Hamnens reportrar Claes och Gustav ombord under båtmässan i Düsseldorf för att se what the fuss is about.

F-LINE 33
Längd: 9,99 m
Bredd: 3,50 m
Vikt: 6 710 kg
Motor: 2×200 – 2×430 hk
Toppfart: 48 knop
Antal personer: 8 st
Räckvidd: 200 sjömil
Djup: 0,87 m
Bränsletank: 680 l
Mer info: www.fairmarine.se
Fairline F-33

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2017_FairlineFalcon_Ingang_FaitlineFIngang

Fairline – ny, djärv och ungdomlig look

batar_motorbatar_2015_Fairline53GT_Ingang_Targa53GTIngang

Fairline 53 – tre lyxbåtar på ett skrov

batar_motorbatar_2015_Grandezza_40_Fly_video_Grandezza_40_Fly_Artikel

Grandezza 40 Fly – levererar lyx på finskt vis

batar_motorbatar_2015_FairlineTarga48GT_Ingang_Fairline_Targa_48_GT_ny

Fairline Targa 48 GT – med nordisk touch

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar