Första LED-skärmen för fritidsbåtar

Redaktionen

Redaktionen


Företaget Unitex är först ut med en LED-skärm för båtbruk. Fördelarna mot traditionell lysrörsbelysning är längre livslängd, mindre strömförbrukning och möjlighet till steglös dimmning till helt svart.

Så här ser den ut – den första LED-skärmen för båtbruk. Det är företaget Unitex som har tagit fram den helt vattentäta skärmen.

 

Fakta:

 

12 tum

Ljusstyrka 1200 cd/m²

Helt vattentät (IP67)

Fullt dimbar

Pris: 23 150 kronor

 

LED-belysning istället för lysrör i bärbara datorer sparar in på strömmen, ger bättre bild och möjligheter att bygga bildskärmen tunnare.

Sony och Asus har redan hoppat på LED-tekniken, HP och Apple är på gång.

Asus och Sony är två tillverkare som redan har bärbara datorer med LED-belysning på marknaden. Förutom att skärmarna kan byggas tunnare och ger bättre färgrymd gör de dessutom att datorns batteritid förbättras.

Tony Chen, chef för bärbara datorer på Asus, menar att de flesta bärbara kommer att ha LED istället för traditionell CCFL-belysning tidigast under 2008, skriver MikroDatorn.

– Den genomsnittliga strömkonsumtionen för en bärbar dator med 12,1-, 13,3- eller 14.1-tumsskärm med LED-belysning är en till två watt lägre än motsvarande modeller med vanlig belysning. Genom att reducera strömförbrukningen en watt får man ytterligare cirka 30 till 45 minuter längre batteritid, säger Chen till Digitimes.

LED-belysning är givetvis dyrare än vanlig CCFL-belysning. Under 2008 förväntas prisskillnaden vara cirka 120 procent, dagens prisskillnad är 200 procent.

Mer info:

UNITEX

Tel: 08-928595

mailto:info@unitex.se

nyttigt_tipstillbehor_unitexled

Relaterade artiklar

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Candela electric boat

Svenska Candela tar in 80 miljoner och gör stjärnrekrytering från America’s Cup

Kalkrorsmask

Exotisk mask störde styrningen på fritidsbåt

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar