Flygande DeLorean

Gustav Morin

https://www.youtube.com/watch?v=jh8RX4xDs_k

Bilen från Oscarsbelönade filmen Tillbaka till framtiden från 1985 kanske inte kunde färdas i tiden men någon verkar nu ha tryckt i riktigt mycket plutonium i tanken och fått den att flyga. Lyckligtvis lyckades någon slita upp en smartphone och fånga detta fenomen på film när det flög fram över San Francisco Bay.

DeLorean tillbaka till framtiden.
DeLorean blev ingen säljsuccé. Den fantastiska marknadsföringen i filmen kom ett par år för sent. Bilen liknade en superbil men trots lätt aluminiumkaross var den inte särskilt snabb och kvaliteten var enligt rykte inte heller i topp. Kanske kommer den att sälja bättre som svävare?

Svävare är ett mångsidigt fordon som passar ypperligt för skärgårdsbor som behöver färdas snabbt över både is, land och vatten. Men när det går lite sjö kan svävarens skrov slå i vattnet och möjligen göra färden en aning obekväm.

Men självklart finns en lösning.

Sätt vingar på svävaren, pina upp den i 70 km/h och och vinkla höjdrodret. Häpp! Problemet är borta. Se videorna nedan så förstår ni:

Det här är en helt vanlig svävare som extrautrustats med ett par vingar. Det ska bara ta 10 minuter att montera dem och plötsligt har man förvandlat den till en lågflygande högfartsfarkost.

Crusinghöjden är 1,2 meter över ytan vilket ska göra färden helt bekymmersfri vid stökig sjö och om stora hinder dyker upp, till exempel vågor från en färja, kan man korta stunder stiga upp till sex meter över ytan. Toppfarten är över 120 km/h.

batar_motorbatar_2013_DeLorean_hovercraft_DeLorean_tillbaka_till_framtiden

Relaterade artiklar

Hydrokopter_inledningsbild

Fräck finsk hydrokopter såld på auktion för 68 000 kronor

Hydrokopter från finska Pargas med en Rover V8-motor.

Nyrenoverad – hydrokopter med Rover V8-motor

SvavareTraIngangX

Hemmabygge – amfibiebåt helt i trä!

Spektakulart_2019_Homemade_hovercraft_Homemade_Hovercraft_

Fullt ös ovan ytan i hembygge – utan körkort!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar