Motoriserad surfbräda fångar jättevågor

Gustav Morin

https://www.youtube.com/watch?v=ued-lMSNkowDen har farten av en jetski och känslan av en surfbräda. Här är den fränaste vattensportleksaken vi sett på länge – Jet surf. Se promovideon där surfproffs testar den i Hawaiis vågor.

Det känns egentligen fundamentalt fel att montera en motor på en surfbräda, det strider mot surfingens grundprincip att bli ett med vågorna och enas med naturens element. Att med den visionen dra igång en högvarvande vattenjetmotor är att svära i kyrkan.

Men med adrenalinstinna ögon ser nya Jet surf ut som en helt fantastiskt pryl och till dess försvar säger tillverkarna att motorn är en av de mest ekologiska i världen, vad nu det innebär.

I vilket fall knuffar den upp åkaren i 60 km/h, vilket gör det möjligt att fånga brutala vågor som annars kan vara jobbiga att paddla sig utför. Man gasar med ena handen och svårighetsgraden borde inte vara värre än att vilken medelmåttig surfare som helst klarar att stå på rejlt.

Uppfinningen i sig är inte helt ny och tidigare modeller har letat sig till Sverige. Vi på redaktionen har fått nys om var vi kan få provköra och vi lovar att provköra och filma i sommar!

https://www.youtube.com/watch?v=qXDw1dJv950

Här är en tidigare modell.

Läs mer på www.jet-surf.com.

Vattensport_2013_Jetsurf_surf_250x127_playknapp

Relaterade artiklar

Pirelli_50_RIB_inledningsbild

Fetaste RIB:en, knäppaste badleksaken, smartaste jetskin…

Taiga_eldriven_vattenskoter

Taiga Orca Carbon – en hästspark till eldriven vattenskoter

Vattenskoter_forarbevis

Kravet på förarbevis har minskat vattenskoterbuset

Vattenskoter_kontroll_KBV

Vattenskoter – utökade kontroller i hela landet

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar