Motoriserad surfbräda fångar jättevågor

Gustav Morin

Gustav Morin

http://www.youtube.com/watch?v=ued-lMSNkowDen har farten av en jetski och känslan av en surfbräda. Här är den fränaste vattensportleksaken vi sett på länge – Jet surf. Se promovideon där surfproffs testar den i Hawaiis vågor.

Det känns egentligen fundamentalt fel att montera en motor på en surfbräda, det strider mot surfingens grundprincip att bli ett med vågorna och enas med naturens element. Att med den visionen dra igång en högvarvande vattenjetmotor är att svära i kyrkan.

Men med adrenalinstinna ögon ser nya Jet surf ut som en helt fantastiskt pryl och till dess försvar säger tillverkarna att motorn är en av de mest ekologiska i världen, vad nu det innebär.

I vilket fall knuffar den upp åkaren i 60 km/h, vilket gör det möjligt att fånga brutala vågor som annars kan vara jobbiga att paddla sig utför. Man gasar med ena handen och svårighetsgraden borde inte vara värre än att vilken medelmåttig surfare som helst klarar att stå på rejlt.

Uppfinningen i sig är inte helt ny och tidigare modeller har letat sig till Sverige. Vi på redaktionen har fått nys om var vi kan få provköra och vi lovar att provköra och filma i sommar!

http://www.youtube.com/watch?v=qXDw1dJv950

Här är en tidigare modell.

Läs mer på www.jet-surf.com.

Relaterade artiklar

Jetboat 7

Johans hembyggda jetbåt är god för 66 knop!

Vattenskoter blur

”Kriminella gäng väljer vattenskoter”

Saxdor 200 T-Top

Saxdor 200 Sport – skoter och båt i ett!

Skoter

Johan byggde om morfars snöskoter till vattenskoter