Motoriserad surfbräda fångar jättevågor

Gustav Morin

Gustav Morin

http://www.youtube.com/watch?v=ued-lMSNkowDen har farten av en jetski och känslan av en surfbräda. Här är den fränaste vattensportleksaken vi sett på länge – Jet surf. Se promovideon där surfproffs testar den i Hawaiis vågor.

Det känns egentligen fundamentalt fel att montera en motor på en surfbräda, det strider mot surfingens grundprincip att bli ett med vågorna och enas med naturens element. Att med den visionen dra igång en högvarvande vattenjetmotor är att svära i kyrkan.

Men med adrenalinstinna ögon ser nya Jet surf ut som en helt fantastiskt pryl och till dess försvar säger tillverkarna att motorn är en av de mest ekologiska i världen, vad nu det innebär.

I vilket fall knuffar den upp åkaren i 60 km/h, vilket gör det möjligt att fånga brutala vågor som annars kan vara jobbiga att paddla sig utför. Man gasar med ena handen och svårighetsgraden borde inte vara värre än att vilken medelmåttig surfare som helst klarar att stå på rejlt.

Uppfinningen i sig är inte helt ny och tidigare modeller har letat sig till Sverige. Vi på redaktionen har fått nys om var vi kan få provköra och vi lovar att provköra och filma i sommar!

http://www.youtube.com/watch?v=qXDw1dJv950

Här är en tidigare modell.

Läs mer på www.jet-surf.com.

Vattensport_2013_Jetsurf_surf_250x127_playknapp

Relaterade artiklar

2021-Yamaha-EXLIMITED-EU-White-Action-002-03

Obligatoriskt förarbevis för vattenskoter till sommaren

Vattenskoter gammal mot ny

Ny mot gammal vattenskoter!

Jetboat 7

Johans hembyggda jetbåt är god för 66 knop!

Vattenskoter blur

”Kriminella gäng väljer vattenskoter”

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar