Alla båtdata inom armlängds avstånd

Alla båtdata inom armlängds avstånd

Redaktionen

En stryktålig klocka som visar båtfart, djup, temp, kurs, höjd, lufttryck och vinddata. För att nämna en del. Det är Garmins kanske hetaste satsning inför säsongen.
Visas på båtmässan Allt för sjön den 5–13 mars.

Garmin presenterar nu quatix 3, en smartwatch med avancerade funktioner för navigering, fiske och segling, men också för multisport och andra sportaktiviteter. Dessutom är den ett bärbart instrument som streamar data från kompatibel marinelektronik ombord.

Riktig hårding
Den påstås klara riktigt tuffa förhållanden. Såväl på sjön som på torra land och har många navigations– och seglingsfunktioner. Den fungerar som ett bärbart instrument som trådlöst streamar NMEA 2000-data som ger information som till exempel fart, djup, temp och vinddata.

Plast eller läder? Blå eller svart?

Ytterligare en finess är att quatix 3 kan fungera som fjärrkontroll till Garmins actionkamera (VIRB) och till stereon. Dessutom har den en MOB-funktion så att du kan markera MOB och enkelt navigera tillbaka till den platsen. Sedan finns också kompass, barometer och höjdmätare.

Klockan är förladdad med ett antal marinspecifika funktioner och urtavlor. Däribland seglingsfunktioner som tack assist, den säger alltså till när vinden vridit och det är taktiskt smart att slå. Därtill fart, distans, kappseglingstimer, distans till startlinjen och tid till start.

Koll på tid och fångst
Fiskefunktioner med tävlingstimer och fångsträknare gör det enkelt att ha koll på de fiskar du har fångat och hur mycket tid du har kvar att fiska på. Ankarlarm varnar sedan om båten börjar driva.

Videon ovan visar de flesta av funktionerna i quatix 3. 

De mindre finesserna består i funktioner för golf, SUP, rodd, simning, vandring, skidåkning, löpning och mycket mer. Klockan räknar steg, kalorier, distans och sömn och för sedan trådlöst över all data till appen Garmin Connect mobile.

Sist men inte minst kan klockan anslutas till en kompatibel smartphone för att visa samtal, SMS och email.

Pris cirka 6 399 kr. Återförsäljare och mer info här.

Visas på Allt för sjön, 5-13 mars 2016

Redaktionen

batprylar_2016_GarminKlocka_Ingang_GarminKlockaIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Spektakulart_2014_CSCL_Lastfartyg_Hyundai-Heavy-Industries-Completes-the-Worlds-Largest-Containership-635x448

Sommarens båtprylar stoppas upp av containerkris och pandemi

kunskap_teknik_Segla_med_instrument_puff_segla_med_instrument_kalibrering1

Segla med instrument – kalibrera rätt!

kunskap_teknik_Segla_med_instrument_puff_segla_med_instrument_ais_3

Segla med instrument – säkert och effektivt med AIS

kunskap_teknik_Segla_med_instrument_Startprocedur

Segla med instrument – gör en perfekt start!