Sjöfylleridömd 140 meter innanför svenska gränsen

Redaktionen

Redaktionen

AlkoHan var på väg med sin kabinbåt från Hvaler till Halden i sydöstra Norge. Med någon öl i kroppen var han inom ramen för Norges alkolag men han råkade styra 140 meter in på svenskt vatten och blev bötfäld på 30 000 kr. 

Han var på väg med sin kabinbåt från Hvaler till Halden i sydöstra Norge. Han hade några knappar innanför västen. Inget konstigt i det. För i Norge är det fullt lagligt att köra båt med upp till 0,8 promille alkohol i blodet. 

Men vad han inte tänkte på var att han plötsligt befann sig 140 meter in på svenskt vatten där det som bekant inte är tillåtet att köra båtar som är över tio meter långa eller som kan gå fortare än 15 knop.

Den svenska Kustbevakningen slog till och det visade sig att mannen hade ätit gott med kompisar ombord. Och därtill druckit sig upp till en promillehalt av olagliga 0,54. Då hjälpte det inte att han bara hade förirrat sig över gränsen med 140 meter.  Ej heller att havet var tomt båtar och att han körde sakta.

Detta skedde 2012 och året efter blev domen i Uddevalla tingsrätt 40 dagsböter á 750 kronor, alltså en bot på 30 000 kronor.

nyheter_2014_Fylledom_mot_norrman_Kustbevkakning_kontroll

Relaterade artiklar

nyheter_2017_BatstoldKB_Ingang_BattjuvIngang

Båttjuvar tagna efter dramatisk båtjakt

annonsmarkerad_2017_Sjofyllerilagen_SloterLasse_Allard

Faktaresistens hindrar översyn av sjöfyllerilagen

nyheter_2016_KBV__KBV_speedboat

Kustbevakningen inför fler nykterhetskontroller

Spektakulart_2016_Launch_like_a_boss_Sober_sailing

Launch like a boss!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar