Greta Thunberg seglar hemåt med världskända Youtubers

Elias Johansson

Elias Johansson

Transportproblemet till klimattoppmötet är löst! Greta Thunberg får hänga med småbarnsfamiljen på Sailing la Vagabonde över Atlanten.

Om ett viktigt möte flyttas från en kontinent till en annan så bokar man bara om sin biljett från ett till ett annat skitigt reguljärflyg.

Eller så gör man som Greta Thunberg – man slänger ut en fråga via sociala medier om att få lift över Atlanten.

Det dröjde inte länge förrän det nappade och nu är det klart att Greta Thunberg ska segla med de kända Youtube-profilerna Riley Whitleum och Elayna Carausu över Atlanten – för att delta på klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2–13 december.

Jag brukade jobba på oljerigg men är glad att ha ändrat livsstil.

Riley Whitleum, skeppare La Vagabonde. 

Gretas nödrop löd såsom följer:

”Eftersom COP25 officiellt har flyttats från Santiago till Madrid behöver jag lite hjälp. Det visar sig att jag har rest runt halva världen åt fel håll. Nu behöver jag hitta ett sätt att resa över Atlanten i november… Om någon kan hjälpa till med att hitta ett färdmedel skulle jag bli mycket tacksam.”

Australiensiska nyheter rapporterar och intervjuar Sailing la- Vagabonde-paret om den stundande resan.

– Vi såg Gretas rop på hjälp och bestämde oss för att erbjuda vårt stöd, för vi känner med hennes syfte. Jag brukade arbeta på oljeriggar men är väldigt glad över över att nu kunna leva mitt liv på en segelbåt och flytta mitt hem med vindens kraft, säger den seglande Youtubern Riley Whitleum i ett pressmeddelande.

Riley Whitleum och Elayna Carausu anses vara världens mest kända långseglar-Youtubers och kan följas på ”Sailing La Vagabonde”.

Förutom Youtube-stjärnorna finns också Nikki Henderson, professionell brittisk seglare, och Gretas pappa Svante Thunberg med ombord.

Relaterade artiklar

Flax27-Greenboats-2019_JKu_2893-min-3

Flax 27 – byggd av fröer och PET-flaskor!

Dykning efter avfall

De har kånkat upp sju ton båtbatterier från Mälarens botten

Greta on la vagabonde

Slalom mellan ovädren för Greta och La Vagabonde

Two-stroke Transportstyrelsen-2

Transportstyrelsen uppmanar – byt era motorer!