Håll VHF:en i handen

Redaktionen

Redaktionen

Handhållen VHF från Nexus

NX 1000 heter en ny VHF från Nexus Marine. Den är liten, vattentät och tänkt som en backup i större båtar eller som säkerhet för jolle- och brädseglare. Den är lätt att ha till hands i regnstället eller jollesmocken även om det stänker rejält och inte ger dig iväg för långt ut på havet. Räckvidden är kort.

NX 1000 är tänkt att användas som en kort distans och extra backup-VHF. Den är utrustad med alla de finesser som förväntas av en bärbar VHF men säljs till ett pris som gör den tillgänglig för en helt ny målgrupp.

Jolleseglare, brädseglare och dagseglare kommer att uppskatta den vattentäta konstruktionen (IPX-7, som vanligtvis endast återfinns på dyrare enheter) vilken gör den här radion till en ideal säkerhetsdetalj för de användare som kräver en enkel VHF med en tålig konstruktion till ett lågt pris. Den laddas med standar dAA-batterier.

NX1000 kan sända på 1- eller 2W, vilket ger den en tillräcklig effekt att kommunicera med andra båtar och stationer inom synhåll, vilket vanligtvis är mer än tillräckligt för tänkta användningsområde.

 

På grund av den korta räckvidden har NX 1000 en standby tid på hela 16 timmar (mätt enligt standarden 90:5:5) vilket är unikt. övriga funktioner inkluderar Dual-watch, en stor och mycket lättläst LCD display, en kraftig gummiklädd och hållbar konstruktion.

 

www.nexusmarine.se

Handhållen VHF från Nexus

Relaterade artiklar

batprylar_2016_WHF_Ingang_WHFIngang

VHF i kompakt format

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar