Hitta rätt utan dykare

Redaktionen

Redaktionen

Scubar Underwater Scope är ett system med IR – kamera och teleskopfärste för inspektion och övervakning av objekt under vattnet. Nu lanserar Marinplus AB systemet i Sverige.

Uppdrag som är svåra att utföra utan dykare kan göras själv. Med hjälp av en IR-kamera som sitter på en böjbar hals på ett teleskopfäste (1.5 ? 4.5 m eller 3.5 ? 10 m), syns föremål, propellrar, bryggor, båtskrov mm ? under vattnet. Bilden visas på en bildskärm som är placerad i en väska tillsammans med ett uppladdningsbart 12V-batteri. Systemet är helt portabelt med över två timmar kontinuerlig användning.

En rad tillbehör som t.ex. kamera och magnet på ett dubbelfäste gör det mycket enkelt att hitta och ta upp metallföremål på botten. En digital videoinspelare lagrar och visar bilder från kameran.

Scubar säljs även i en vattentät (IP68) Storm Case-väska för kunder med extra höga krav på oömtålig hantering. Scubar passar för båtklubbar, båtuthyrare, dykare, byggindustri, besiktningsmän, polis, kustbevakning, räddningstjänst och alla med behov att enkelt inspektera svåråtkomliga ställen.

Pris för ett system är från 22 900 kr inkl moms.

Mer info www.marinplus.se

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…