Husdröm för skärgårdsälskaren – här får du ön på köpet

Husdröm för skärgårdsälskaren – här får du ön på köpet

Alfred Ahlberg

Nog är vyn slående, huset på Havslate Bergholme 1 utanför Oskarshamn är nu tillsalu.

Är en avskild ö i Kalmarsund skärgårdsälskarens husdröm? Avgör själv! Nu säljs en minst sagt unik fastighet som lär få båtfolk att tappa hakan och förbereda sig för flyttpackning. Ta en titt i bildspelet!

Med utsikten över Kalmarsund och Blå Jungfrun är Havsläte Bergholme en svårslagen husdröm för skärgårdsälskaren. Med privat brygga, självförsörjning på el och kommunalt vatten och avlopp kryssar fritidshuset utanför Oskarshamn i så gott som alla lådor och kan få de flesta att vilja flyttpacka på en gång.

Fastigheten är minst sagt unik och ligger trots sin högst avskilda natur bara några minuters pendlingsavstånd till småbåtshamnen i Havslätt. In till Oskarshamn är de sedan cirka 15–20 minuter med en lugn båtfärd.

Från panoramavyer till utsikt mot Blå Jungfrun, ön utanför Oskarshamn har något alldeles speciellt.

Man får de man köper

Men bestämmer man sig för att slå till får man nöja sig med de spartanska 62 kvadratmeterna i boyta. Resten av ön är nämligen strandskyddad.

– Det blir som en tomt på tomten. Samtidigt är så pass unikt att man fått bygga här. Bygglovet gick igenom på 90-talet och under de senaste 25 åren har det varit en och samma ägrae. De har dessutom skött om fastigheten otroligt väl och det syns knappt huset varit så väderutsatt som det faktiskt är, säger Henric Gustafsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling och ansvarig för försäljningen.

Tillsammans med fastigheterna på de intilliggande öarna har man beslutat att dra el och vatten på havsbottnen, en unik lösning enligt mäklaren Henric Gustafsson.

– Det är mer mening att hitta någon som ”nöjer sig” med stugorna då det inte finns någon möjlighet att bygga mer på ön. Däremot så finns det goda möjligheter att lägga till vid bryggan eller ankra på svaj runtom ön ifall man skulle få gäster.

Har det varit stort intresse?

– Det är ganska så mycket nyfikenhet än så länge. Hittills ligger annonsen som kommande för att gå ut skarpt inom ett par veckor. Men med det sagt så går djungeltelegrafen på högvarv och vi väntar oss ett stort intresse, säger Henric Gustafsson.

Intresserad? Huset ligger nu tillsalu hos Svensk Fastighetsförmedling i Oskarshamn för priset av 9 750 000 kronor.

Alfred Ahlberg

Oskarshamnhus8

Visa 4 kommentarer

4 kommentarer till “Husdröm för skärgårdsälskaren – här får du ön på köpet”

 1. Vad är en “Ljungfru”?
  Är det fortfarande pajassvenska som grasserar på nyhetsredaktionen eller vet Alfred Ahlberg inte vad ön heter och tjejgissar lite?
  Otroligt talande för den dåliga svenska som tabloidblaskor mfl basunerar ut!

  Svara
  • Hej Richard! Ibland går det lite fort och blir fel, det kan du säkert ha förståelse för. Felet är korrigerat och som tur väl är så borde inte någon större skada vara gjord.
   Trevlig kväll!
   /Alfred Ahlberg

   Svara

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Candela_C8_-inledningsbildvit

Live från Elbåtsmässan: Följ lördagens fulladdade program här!

Kapsejsning_trimaran

Spektakulära incidenter och all sjöns jävligheter

Bastu_skargardsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsen förlänger bastusäsongen

imoca60charal-azimut-speedrun

Hisnande hastighet: IMOCA 60:or ger flyguppvisning i Lorient