Hyra båt året runt i norra Bohuslän

Redaktionen

Redaktionen

Hyra båt året runt i norra Bohuslän
Det norsk-svenska företaget Mare Adventures i Strömstad ska driva båtuthyrning året runt. Redan börjar det nystartade företaget bokningslistor fyllas där både segel- och motorbåtar går att hyra.

Nu behöver du inte längre en egen båt för att uppleva Bohusläns skärgård. Mare Adventures har tre splitter nya segelbåtar av märket Hanse, som de nu börjar hyra ut i hemmahamnen Strömstad.

Bakom företaget står två svenskar och två norrmän. Bengt Rosengren, seglarentusiast, och Emil Johnsson, mekaniker och alltiallo har tillsammans med de två erfarna norska seglarna Ragnvald Kjuus och Thomas Fosdahl, startat Mare Adventures.

Förutom de tre segelbåtarna hyr de även ut tre 16 fots Bella skärgårdsjeeper och en Selva RIB 20 fot.
– Kundgruppen är alla som kan och tycker om att segla. Hamnens läge är perfekt, vid porten till Skagerrak och med Oslofjorden rakt ut. Många seglare, som funderar på att köpa båt, hyr av oss för möjligheten att kunna prova vilken båt som passar dem bäst innan de väl köper, säger Ragnvald Kjuus.

Hyrfirman förhandlar dessutom med ägarna till Strömstads nya hotell, som ska stå klart i slutet av april, om ett seglings- och spaupplägg, där kunderna först tar en välbefinnande helg på hotellet och sedan på måndagen beger sig ut till havs för en veckas segling.

Att hyra segelbåtarna kostar ungefär från 12 600 till 27 600 kronor för en vecka, beroende på vilken tid på säsongen. Motorbåtarna kostar cirka 2800 för en dag och vill du hyra RIBen kostar den 6900.

Ytterligare information finns på deras hemsida: www.mareadventures.no

nytt_view-1-custom

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2008_moody45_puff

Premiärtur för Moody 45 DS

racing_havskappsegling_julesvink

Cammas vill bli snabbast runt jorden

Första RIB-rekordet runt Gotland

Wallynano

På tur med Wallynano

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar