Indikator på ny räddningsväst

Redaktionen

Redaktionen

Baltic visar ny väst på LondonmässanEn svensk produkt som visas på London Boat Show är den upplåsbara räddningsvästen Baltic Argus. Den är en uppföljare av Baltic Winner 150. Ett inspektionsfönster ger indikationer om uppblåsningsmekanismens status.

Med färgindikationer visar nyutvecklade Baltic Argus om den är klar för bruk eller behöver återuppladdas.

Argus bjuder även andra nyheter: t ex universalfästplatta för EPIRB och ett brett grenband som även kan förvaras på fodralets insida. Den integrerade lungans munrör och ventil når man genom snabböppningar.

I övrigt rymmer Argus samma funktioner som storsäljaren Winner 150 ZIP: midjeband med snabbspänne, fleecefodrad krage samt munventil för munuppblåsning och tömning av lungan.

Sex reflexer, visselpipa och lyfthandtag. Fyra toggles varav tre för infästning i jacka och en invändig för infästning av sprayhood. För service och återuppladdnings-kit..

Argus finns med automatisk eller manuell gasuppblåsning, med eller utan integrerad säkerhetssele. Som tillbehör finns sprayhood och livvästljus.

Gaspatron 33g CO2. Storlekar 40–150 kg.

Argus inspektionsfönster visar indikationer om uppblåsningsmekanismens status: röd indikation om gaspatron och/eller cartridge är förbrukad. Grön indikation om västen är klar att användas.

Mer info, klicka här

 

 

Baltic visar ny väst på Londonmässan

Relaterade artiklar

20190816_esk_0860

Canova – foilande superjakt på 43 meter!

nyheter_2018_LondonInstallt_Ingang_LondonInstalltIngang

London Boat Show ställs in

nyheter_2018_GustavsbergMassa_Ingang_GbergIngang

Dags för segelbåtspaning!

Reportage_2017_Blockettoppen_8_nov_Blocket_mest_klickade

Blocket-toppen: ”Va fan får jag för pengarna?”