Instrument-serie från Garmin

Redaktionen

Redaktionen

GPS:er, plottrar och radarantenner har den marina sidan av Garmin länge producerat. På Båtmässan i Göteborg lanserar nu företaget även en instrument-serie.

Flexibilitet och specialanpassning låter bra, men vid en första titt kan informationen från displayen uppfattas som svåravläst och plottrig.

 

Så här presenterar Garmin sitt nya mulitfunktionsinstrument:

När Garmin äntligen tar fram ett marint instrument så gör de det med besked. Nya GMI 10 är ett flexibelt multifunktionsinstrument som ger möjlighet till specialanpassning i sittbrunn och cockpit med mindre antal instrument.

GMI 10 kan visa allt från basinformation som log, lod, vind och vattentemperatur till detaljerad GPS information, motordata, bränsleinformation, alarm och mycket mer. Användargränssnittet är ”Garminenkelt”, displayen har en stor ljusstark QVGA skärm på 3,5 tum med 320 x 240 pixlars upplösning.

GMI 10 är kompatibel med alla Garminsensorer som stöder NMEA 2000 eller NMEA 0183, instrumentet är även kompatibelt med andra NMEA sensorer som vindgivare och autopilot.

Ca priset i grundutförande är 6395:-

Med tillbehör som Högkänslig GPS-antenn för ca 2495:-, Bränsle sensor för ca 2195:- och Djupgivare (kommer under senvåren) för 2195:- ger Garmins nya multifunktionsinstrument full kontroll på vad som händer i och omkring båten.

www.garmin.se

Relaterade artiklar

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Hugo Boss

Snart start för omänskliga higtech-racet!

Båtsamverkan Tullen 1

Svårare tider stundar för stöldligorna!

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt