iPad blir kartplotter

Redaktionen

Redaktionen

iPad blir kartplotterVår partnersajt Seilas.no skriver här om iPad som med ett kartprogram blir till en oslagbar kartplotter. iPad är som en stor iPhone.

Navionics har haft stor framgång med sitt kartprogram för iPhone. Ursprungligen var programmet också utvecklat för telefoner med Windows, men det släppte man snart. Italienarna gjorde programmet bättre genom att utnyttja alla unika funktionerna i iPhone, och satte priset mycket lågt.

 

Läs mer om gratis kartprogram på iPhone här

Här kan du ladda ner smart gratis kartprogram från eniro.se (Eniro på sjön)

Stor skärm
Skärmstorleken är iPhones svaghet, förutom att den tål väldigt lite. Med iPad kommer man att få en unik plotterupplevelse som överträffar de flesta plottrarna på marknaden. Ingen är i närheten av att erbjuda ett lika bra användargränssnitt som Apple. Priset kommer också att vara unikt. iPad börjar på 500 dollar, och Navionics kartprogram kommer bara att kosta 20 dollar. Det är ett mycket bra pris för ett program som också innehåller kartor.

Många funktioner
Navionics HD, avsedd för iPad, innehåller samma funktioner som för iPhone. Listan över intressanta ställen «POI» er mycket bra. Du kan också använda programmet som en elektronisk loggbok, med funktioner där du kan ladda upp rutten till Google maps eller Facebook.

iPad blir kartplotter

Måste vänta
iPad har hittills bara sålts i USA. I fredags blev produkten också tillgänglig i större städer utanför USA. Apple klarar inte av att täcka efterfrågan och det har gjort att lanseringen i Norge och Sverige än så länge är ovisst. Chanserna att få tag i en till sommaren är minimala.
Det är den dyrare utgåvan med 3G som du bör köpa om du ska använda programvaran från Navionics. Det är bara den utgåvan som har inbyggd GPS. Men den enklare versionen har bluetooth, så möjligheterna för att det kommer att vara möjligt att använda extern GPS är stor.

Läs mer om iPad här
 

Ursprungstext och bilder från seilas.no

iPad blir kartplotter

Relaterade artiklar

blocket

Sveriges billigaste båtar just nu

Oceanbird_image_Wallenius_Marine

Oceanbird – svenska bilfraktarfartyget ska kapa utsläppen med 90 procent

M 20, foto Richard Låftman

Heroiska svenska minsveparen åter i bruk efter ideella insatser

bellona

Gångläget är allt – och hör sen!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar