Johan fick rekordkarp på kroken

Redaktionen

Rekordstor karp. Foto: Sportfiskarna22 660 gram – så mycket vägde rekordkarpen som Johan Emmertz fick på kroken vid Tegelbruksdammen i skånska Lomma i början av april. Efter vägning, mätning och fotografering släpptes karpen tillbaka, levande och oskadd.

Foto: Sportfiskarna

Karpen är en eftertraktad sötvattensfisk bland meteentusiasterna. Karpen blir stor, är ofta svårflörtad och kräver både tålamod och kunskap av den som tänker sig att få den på kroken. Arten är från början importerad till Sverige och trivs bra där klimatet är milt.

Johan Emmertz har fått tre karpar som vägt mer än 20 kilo. Själv tror han att hans nysatta rekord snart är slaget igen, eftersom Tegelbruksdammens karpar verkar frodas och växa till sig snabbt.

Johan Emmertz fick rekordkarp

Johan Emmertz och rekordkarpen.

– Tegelbruksdammen i Lomma är karpfiskevattnet nummer ett i Sverige, säger Sportfiskarnas storfiskregistrerare Nicka Hellenberg. Även det förra rekordet på 21 820 gram härstammar från Tegelbruksdammen.

I Sportfiskarnas Storfiskregister finns aktuell rekordlista för både söt- och saltvatten. Storfiskregistret fylls på kontinuerligt med nya kontrollerade storfångster och innehåller mer än 24 000 fiskar av olika arter från Sverige.

Rekordstor karp. Foto: Sportfiskarna

Relaterade artiklar

Eldriven_foilbrada_rekord

Rekord – världens längsta färd med eldriven foilbräda

Bjorn_Dunkerbeck_dokumentar

Björn Dunkerbeck – rekordsurfarens liv blir dokumentärfilm

nyheter_2019_Fabio_Buzzi_dies_Fabio_Buzzi

Racinglegend död i rekordförsök – som lyckades!

racing_havskappsegling_2019_AF_Offshore_Race_580-afor2019-09

Hårda vindar och nytt banrekord i Gotland Runt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar