Du är här:Hem Artiklar Kappsegling 27-årig kvinna snabbast någonsin i kölbåt!

27-årig kvinna snabbast någonsin i kölbåt!

Martine Grael är dotter till legendariska seglaren Torben Grael och hon kan nu kalla sin far för "kapten långsam". Hon har nämligen varit med och slagit hans fartrekord i kölbåt över 24 timmar. Se de otroliga videobilderna!

Team AkzoNobel är det första laget någonsin i Volvo Ocean Race som lyckats segla över 600 sjömil på ett dygn.

De satte under fredagen ett nytt rekord för antal seglade sjömil på ett dygn i Volvo Ocean Race. Det holländska laget har forsat fram i norra Atlanten och bättrade det tidigare rekordet (596.6 sjömil på ett dygn) som slogs av laget Ericsson 4 i Volvo Ocean 2008-09.

Team AkzoNobel är därmed det första laget i Volvo Ocean Race som tagit sig över drömgränsen på 600 seglade sjömil på ett dygn.

– Det är fantastiskt att vara den snabbaste båten i tävlingen, i förhållanden som dessa kan vi verkligen segla snabbt och säkert, säger skepparen Simeon Tienpont.

– Ett stort tack till vårt team på land som förberett båten så bra så att vi kunnat känna oss trygga när vi stampar gasen i botten. Detta motiverar oss till att fortsätta pressa på.

Två i besättningen hade extra mycket att fira. Navigatören Jules Salter seglade ombord på Ericsson 4 när de satte sitt rekord. Och Martine Grael (BRA) på Team AkzoNobel är dotter till Torben Grael, den Brasilianska OS-guldmedaljören som då var skeppare för Ericsson 4. Hon var nu med om att slå sin fars rekord.

Rekordet beräknas av distansen som mäts av tävlingsledningen varje minut. Den kommer att jämföras med båtens GPS-mätningar senare. 

 

Publicerades: 2018-05-29

Text: Gustav Morin

Skriv ut