Du är här:Hem Artiklar Kappsegling GKSS Women’s Trophy drar eliten till Marstrand

GKSS Women’s Trophy drar eliten till Marstrand

I sommar, närmare bestämt den 4–8 juli, kommer fem internationella kvinnliga seglingsteam att slåss om GKSS Women’s Trophy i Marstrand. 

I samband med GKSS Match Cup Sweden introduceras nu GKSS Women's Trophy. Fem tjejlag från hela världen kommer att segla de snabba M32 katamaranerna och göra upp om GKSS Women's Trophy.

Inbjudan går i dagarna ut till fem team för att delta i tävlingarna på Marstrand.

Thomas Rahm, klubbdirektör GKSS: Jag tycker att det är fantastiskt kul att vi har ett tjejfält i M32orna. Det tillför ytterligare en dimension till match racing eventet. Det är dags att fler får se att tjejerna kan segla denna typ av krävande båt på samma bana som killarna.

Patrik Malmer är Event Director för GKSS Match Cup Sweden:

– Så fort vi tog över arbetet med GKSS Match Cup Sweden började vi jobba med att få till baka en tjejklass på Marstrand, och dessutom en klass där tjejerna tävlar i de utmanande och snabba M32 båtarna. Vi är väldigt glada att vi är där redan i år.

– Vi vill inte, och kommer inte att konkurrera med Lysekils Women's Match som är en del av Women's International Match Racing Serie. Här seglar tjejerna en separat tävling, i tvåskrovsbåtar, utanför WIMS.

– Jag ser att tävlingarna kompletterar varandra och tillsammans höjer intresset för kvinnlig segling.

Anna Östling, från Team Anna Östling, kommer att vara en av de som ansöker om en av platserna i sommar:

– Det känns fantastiskt roligt att damklassen är tillbaka på Marstrand! Match cupen är väldens bästa tävling. Vi hoppas få vara med och ser fram emot grymma matcher i sommar.

Mer om GKSS Women’s Trophy här.

Publicerades: 2018-05-16

Text: Elias Johansson

Skriv ut