Du är här:Hem Artiklar Kappsegling Historisk livesändning från Åf Offshore Race

Historisk livesändning från Åf Offshore Race

Gotland Runt Af Offshore RacePå söndag 1 juli startar seglarfesten ÅF Offshore Race och blir mer tillgänglig än någonsin. SolidSport producerar i samarbete med Hamnen.se en tio timmar lång livesändning som drar igång kl 10:00 från Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Klockan 11.00 söndagen den 1 juli så går det första startskottet i årets ÅF Offshore Race men sändningen startar redan 10:00 med uppsnack och fördjupande inslag.

Tusentals människor väntas kanta klippor och stränder för att följa de cirka 250 båtarna på deras färd genom skärgården.

Den anrika kappseglingen är en publikfest i huvudstaden, och för att förmedla den fortsatta dramatiken ute på vattnet så bjuder nu SolidSport och Hamnen.se på en heltäckande livesändning som är planerad till hela tio timmar.

– Det här är en historisk tv-satsning på svensk havskappsegling, säger SolidSports grundare Johan Lundqvist.

Bland de närmare 250 båtarna som deltar i racet finns tusentals seglare med många anhöriga som nu kommer att kunna följa racet från tv-soffor, i mobilen eller via surfplattan.

Studion är förlagd till festivalområdet på Skeppsholmen och där kommer sportjournalisten Mathias Lühr agera ankare med gästande experter. Kommentatorer är Ulric Svensson och arrangörsklubben KSSS klubbdirektör Stefan Rahm.

Dessutom finns en studiobåt där Hamnen.ses egen Claes Olivecrona och erfarna seglaren Kristian Hertzberg kommenterar direkt från vattnet. Hamnen.ses Gustav Morin fungerar som flygande filmare och reporter via en snabb motorbåt. Bilderna fångas genom drönare, gyrokameror och flera fasta kameror som står längs banan, samt genom ombordkameror på några av segelbåtarna.

– Det ska bli oerhört spännande att få tillfälle att livesända Europas främsta havskappsegling. Att verkligen få beskriva kappsegling från starten inne i Stockholm, via den vackra skärgården och ytterskärgården och sedan ut på havet, säger Stefan Rahm.

Under måndagen fortsätter sändningarna från Sandhamn där SolidSports utsända finns för att ta båtarna i mål.

Sändningen startar klockan 10.00, söndagen den 1 juli. Den kommer att publiceras här på Hamnen.se men man kan också se den på solidsport.com/afor där ombordkamerorna också kan följas separat. 

Foto: Oskar Kihlborg. 

Publicerades: 2018-06-25

Text: Gustav Morin

Skriv ut