Kevins Smuggler räddad!

Redaktionen

När Kevin Liljegrens Smuggler 18 blev stulen gick båtfolket man ur huse för att leta. Och leta. Och leta. Och finna! Här är Kevins story. 

Kevin Liljegren, 32, är varvschef på Reimers båtsällskap och brukar vara den man vänder sig till om något försvinner på klubben. Så också denna gång då han fick ett telefonsamtal om bensindunkar som var stulna.

Kevin passade då på att fråga om det var någon mer som hade blivit drabbad. Och ja – så var minsann fallet – då Kevins egen Smuggler 18 också var borta.

Ringde polisen
Kevin anmälde stölden till polisen och försäkringsbolaget. Men framför allt rapporterade han om händelsen på Facebook vilket skulle bli starten på ett engagemang av sällan skådat slag. 

Kevin Liljegrens Smuggler 18 – före stölden. 

– Båtvännerna på nätet reagerade blixtsnabbt och visade sig från sin allra bästa sida. Något som jag är väldigt tacksam för, säger Kevin och fortsätter.

– Man nöjde sig inte bara med att dela vidare utan gick också man ur huse för att leta. I kommentarsfälten kunde det stå saker som “jag tar Norrtälje och runt Ljusterö så kan någon ta södra delar av skärgården”.

Kevin Liljegren är tacksam för all hjälp han fick av sina vänner båtfolket.

Folk sökte av fjärdar, letade i vassruggar, frågaderunt på varv och på sjömackar. Själv tuffade Kevin runt i Mälaren med sin andra båt, en mahognysnipa, och letade.

Det var först efter tre långa veckor, när Kevin började ge upp och se för sig hur hans Smuggler låg i ett garage utomlands, som det tändes ett nytt hopp.

Hjälten Joakim Sterner
– Plötsligt ringde det en Joakim Sterner som sade att han troligtvis hade hittat båten. Han skickade över några bilder och visst – det var rätt båt, berättar Kevin. 

Vraket bärgas.

– Jag ringde då till polisen – igen – och åkte därefter till fyndplatsen men då hade polisen redan bärgat båten. När jag senare väl fick se den så var den i väldigt dåligt skick. Motorn var helt slutkörd och man hade gjort ett uselt försök att måla om båten. Propellern var krokig och det var massor av skador på skrovet, berättar Kevin.

Nästan rörd…
Men allt var ändå inte nattsvart. För Kevin var ändå tröstad, nästan upprymd, av det sätt som hans vänner båtfolket hade agerat. Så här skrev han på Facebook:

Färdig för renovering – igen. 

“Jag vill tacka varenda en som delade min status och bidragit i jakten på min Smuggler. Idag tack vare Joakim Sterner hittades båten i närheten av Hässelby. Det ser ut som båten deltagit en längre tid under Balkankriget, totalt förstörd, dom har gått loss med gulfärg, kapellet är borta, motoroljan är numera ersatt med vispgrädde och hela motorutrymmet, skrovet skadat och min 4 veckor gamla propeller krokig. mm mm mm.”

nyheter_2015_BatstoldKevin_Ingang_StulenSmugglerIngang

Relaterade artiklar

Stulna_Batmotorer_Ater

Välkomna hem – 25 stulna båtmotorer åter i Sverige

Slackningsarbete-farygsvrand-Goteborg

Fartygsbranden – riskfylld bogsering påbörjas imorgon

Rescue-Runner Anna Sofia, SSRS Värmdö.

SSRS-båt i allvarlig grundsmäll – tre till sjukhus

Tolv båtmotortjuvar gripna i Stockholm

Tolv misstänkta båtmotortjuvar gripna i Stockholms län

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar