Klart för motorfest i tungviktsklassen

Klart för motorfest i tungviktsklassen

Redaktionen

I helgen samlas de flesta av Sveriges mest spektakulära och motorstarka muskelbåtar för att öppna spjällen i Power Boat Weekend och Poker Run Stockholm.

Nytt för i år är att man skippar den shootout-tävling där det tidigare gällde att komma upp i så hög fart som möjligt på en given sträcka.

I stället satsar man nu på två stycken Poker Run. Ett på fredagen den 8 juli med start på Strandvägen 56 och målgång i Nynäshamn.

Och så ytterligare ett dagen därpå med start i Nynäshamn och målgång i Sandhamn.

Som vanligt lockar detta spektakulära evenemang de flesta av landets mest extrema muskelbåtar och lika mycket som deltagara är med för att se och uppleva så är de också med för att synas.

Trenden är tydlig. Allt fler nyfikna samlas vid de olika delstoppen för varje år som Powerboat Weekend arrangeras. Många är de som vill titta närmare på de raka rören, de skinande skroven och de putsade motorrummen.

Men trots, eller snarare på grund av, att de deltagande båtarna är goda för hysteriskt höga farter så är detta mer av en eskader än en farttävling. Det skulle vara för farligt i den trånga skärgården.

I stället handlar det om att dra ett spelkort vid varje delstopp för att samla ihop till den pokerhand som spelas ut på kvällen.

Hur mycket bränsle som kommer att gå åt under de två dagarna vet ingen. Och ingen är heller intresserad av att veta det.

Här är man mer intresserad av att räkna smiles per gallon än miles per gallon, som man brukar säga.

Arrangörerna av Power Boat Weekend och Poker Run låter meddela att alla motor- och båtintresserade är hjärtligt välkomna att komma och beskåda spektaklet.

Bra skådeplatser är Strandvägen 56 vid Djurgårdsbron och utmed Djurgårdskanalen på fredag morgon och förmiddag.

På fredag kväll och lördag morgon är gästhamnen i Nynäshamn en bra plats att komma nära de välputsade båtarna och de mullrande V8:orna.

Se också:
Powerboat Weekend – raka rör och motormuller.

Redaktionen

nyheter_2016_PokerRun2016_Ingang_PokerRunIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Danviksbron-renovering-Carina-Lernhagen-Matz

Nu ska Danviksbron totalrenoveras – då stoppas sjötrafiken

Classic Poker Run Inledning

Classic Poker Run – med gräddan av landets mahognyklassiker

Poker_Run_Lista

Poker Run – här är sommarens hetaste motormöten

Power_Boat_Weekend_inledningsbild

Powerboat Weekend – stor träff för muskelbåtar nu i helgen