“Bästa gäddtiden är nu”

Gustav Morin

Fredrik jagar gäddor Nu är den vita mattan snart borta och då väntar några veckor av årets absolut bästa gäddfiske. Det är nu på våren man ska vara som mest på hugget. De stora madammerna har vandrat sig in mot lekvikarna och ett hugg vilt är en fröjd för alla med ett spö i hand.

Ut i båtarna och tackla på det största betet som ni har liggandes i botten av betesboxen. Men var extra försiktiga och snabba med catch & releasen nu innan leken, så vår svenska gäddstam kan växa sig stor och stark igen!

Nu är verkligen våren och islossningen är nära. Det märker jag inte minst på att saldobalansen som börjar krypa sig farligt nära nollstrecket. Oundvikligt när fiskelusten tränger sig på och jag tagit en extra vända Huntyard & Berras (detta trots att jag får rabatt) för den sedvanliga säsongsupprustningen. Varje år är det samma sak, det finns inget behov av ny utrustning men de sista veckorna innan islossning rycker det så mycket i kasttassen att en vända i fiskebutiken är det enda som kan hindra min fiskeabstinens från att övergå till ohanterlig sinnesförvirring.

Med detta inlägg drar jag igång “Gäddjägarbloggen” och kommer bland annat att bjuda på bilder, filmklipp och storys från mina fångster framöver. Jag har pausat mina studier för att syssla med det jag brinner för – fiske. Jag har startat en liten firma som ska guida fiskesugna personer för att få uppleva storfångst. Främst i Trosa skärgård som jag kan utan och innan. Så det blir en hel del tid på vattnet framöver. Och förhoppningsvis en del storfångst som jag kan visa bilder på här på bloggen.

Hoppas ni tittar förbi bloggen igen för mer fiskenyheter och uppseendeväckande hugg. Känner ni att det börja rycka i fiskenerven så veva in på trosafiskeguide.se för att boka in en dag med vårfiske!

Håll i håven,

Fredrik Bäck, Fiskeguide och gäddälskare.

bloggare_gaddjagaren_Fredrik_artikel_1

Relaterade artiklar

bloggare_gaddjagaren_2016_Fiske_i_mars_Pike_2_puff

Vårleken igång – Gäddjägaren rapporterar i bilder!

Spektakulart_2015_Pike_rekord_Giant_Pike

Monstergädda fångad i Ljusdal

bloggare_gaddjagaren_Varfiske_2015_Fredrik_puff

Påskledigheten – årets bästa tid att fånga fisk

bloggare_gaddjagaren_First_time_2014_Fangst_puff_Fiskebloggen_mars-11

Magiskt vårfiske!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar