Båtracing: Wow! Vilken otroligt skön känsla att äntligen få köra min F2 DAC!

Redaktionen

Redaktionen

Nora2_-_Kopia”Tidigare har jag kört i dryga 70 knop med en cockpit-båt, nu körde jag uppåt 100 knop i slutetpå rakorna!” Bimba är lyrisk efter första provkörningen och nu är det inte långt kvar till 24-timmars i Rouen och VM på Riddarfjärden.

Den senaste veckan har jag haft fullt upp med att rigga båten inför premiärturen som genomfördes på Norasjön igår lördag. När väl allt i båten kom på plats, kunde jag påbörja bilresan till Nora. Dock med ett viktigt depåstopp i Västerås där vi hämtade upp motorheadet som testats i bromsbänk. När vi väl fått i motorn i riggen fortsatte vi resan och anlände till Nora tidigt på kvällen.

Det var en otrolig lättnad att äntligen stå starklar inför min första provkörning i nya båten då endast 4 veckor kvarstår till STHLM Grand Prix 16-17 juni på Riddarfjärden. Det kändes även skönt att ha rattat en F2 med Optimax i åtminstone någon timme inför nästa helgs stora umaning, då jag ska köra 24-timmars racet i Rouen, Frankrike, dit jag reser nu på onsdag.

Med pirr, förväntan och ett stort gäng av supporters, sponsorer och självklart de underbara racerbåtsjuniorerna (som även de hade träningshelg) var det dags att starta och köra ut på banan. Jag tog det förstås lugnt ett par varv för att känna in mig i ekipaget och banan som jag delade med två andra F2 förare som anslutit sig till helgens träning. Det behövdes inte lång tid i båten innan jag visste hur mycket jag kunde stå på.

Tidigare har jag kört i dryga 70 knop med en cockpit båt, nu körde jag uppåt 100 knop i slutet på rakorna!

Eftersom F2 båten är knappt 2 meter längre, 200 kg tyngre och mer än dubbla hästkrafterna så gick det även att vrida om riktigt hårt i svängarna. En fantastisk känsla. Det kändes stabilt och säkert att köra och båten verkar otroligt tålig.

Nu längtar jag bara tills nästa provkörning. Lite nya inställningar och fix skall göras i båten till nästa testkörning så att jag kan få optimera min körning.

Ett stort tack till alla som funnits som stöd på vägen mot min stora F2-satsning och inte minst till teamet som gjorde en stor insats så att jag kom till Nora och fick min första provkörning i båten!

Följ min racing på:

www.facebook.com/bimbasjoholm och www.bimbaracing.com

Nora_1_-_Kopia
Giregenskaperna är overkliga. Båten toppar 100 knop och det går att vrida på ratten rejält även i den farten…

 

Nora2_-_Kopia

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar