Bimba vurpar i F1-premiären

Gustav Morin

Gustav Morin

F1_Vurpa
Det blev en dramatisk premiär för Bimba Sjöholm i Formel 1 i Kinesiska Liuzhou. Hon dök i en kurva och blev tvungen att bryta. Än värre var det för Shaun Torrente (bilden) som orsakade en ordentlig krasch och nu blir avstängd resten av säsongen.

Bimba lyckades inte med sin ambition att ta några VM-poäng i sin Formel 1-premiär. Hon startade som 12:e båt, gjorde en fin start och kom upp till 10:e plats. På 7:e varvet blev det en närsituation med en konkurrent vid en böj. Bimba ville avancera ytterligare en placering. Hon fick massa vattensprut på sig och var då kanske lite för ovan vid båten och tog ner den lite för mycket på vattnet så att den dök och tvärstannade. Bimba skadades inte och båten var OK, men hon kunde inte fortsätt racet. Det var jättesynd, för det hon visat på de inledande varven så körde hon jättebra.

– Dagens race är ett speciellt minne – mitt första F1 lopp. Nu vet jag att jag klarar av det, säger en inte alls nerslagen Bimba Sjöholm.

Två VM-race återstår på säsongen, frågan är om hon får någon mer chans?

– Stallchefen själv i Team Sweden, Jonas Andersson, hade inte heller han någon bra dag. Han gjorde en mindra bra start och det märktes direkt att Jonas maskin inte gick som den skulle. Det blev inte så många varv innan Jonas körde in i depån och tog upp båten.

Det var Alex Carella som hade pole position i racet och han tog ledningen före Sami Selio, som förutspått. Vid omstarten efter Bimbas haveri var många förare heta. Tävlingsledningen höll båtarna i fyra varv innan man tyckte sig ha båtarna på rätt plats. Men vid första böjen efter omstarten så krockade Selio och Torrente ihop. Selio var lite före, men Torrente hade innern och med nosen förbi finländarens akterspegel. Torrente rullade över Selio, båda hamnade på rätt köl, men var ur spel.

Det blev en ny omstart och där så attackerade fjolårets vinnare Al Qamzi italienaren Carella. Sistnämnda svarade dock och därefter så nöjde sig Abu Dhabi förare, med andraplatsen för Philippe Chiappe.

Totalt i VM-tabellen så gick nu Carella upp i ledningen före Al Hameli och Chiappe.

Det är Team Swedens Jonas Andersson som erbjöd Bimba köra i Kina, när hans ordinarie andreförare i teamet australiensaren Rhys Coles fick förhinder.

Jonas och Bimba har tidigare kört tillsammans i Team Sweden, men då körde Bimba supportklassen F4s. Det gav henne nyttig internationell rutin och efter hennes fina debutsäsong i Formel 2 i år så ville Jonas ge henne chansen. Bimba har t.o.m. kört på den här banan i Liuzhou förr. Men det var förstås med en lite klenare ekipage.

Bimba_IMG_5428_905
Läs Bimbas egna ord inför F1-premiären på hennes blogg.

Se sändningen från racet här. Bimbas vurpa syns 16 min in i inslaget.

Läs mer på F1H20.com.

F1_Vurpa

Relaterade artiklar

racing_motorsport_2018_NordborIndien_Ingang_ErikStarkIngang

F1 – starka nordbor tar för sig!

racing_motorsport_2018_StarkLondon_Inganbg_StarkLondonIngang

F1 – Stark vann i London!

racing_motorsport_2018_F1propeller_ingang_F1PropellerIngang

F1 – jakten på den perfekta propellern!

racing_motorsport_2017_Starrrrk_Ingagng_arkIngaggg

F1 – stabil svensk insats i tuffa förhållanden

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar