Delfin ber om hjälp

Gustav Morin

Människan orsakar mycket oreda och förödelse i naturen. Men det är ändå härligt att se när djuren låter oss ställa saker tillrätta. Se videon från Hawaii när en delfin ber en dykare om hjälp.

Förra vintern var jag på Hawaii för att surfa och snorkla. Jag kan lova att det var en häftig upplevelse. Inte minst då Alaskas alla knölvalar letat sig ner till de grunda vattnen längs västra Maui för att föda och ge sina kalvar en lugn och någorlunda säker start i livet.

Man behöver bara stoppa ner huvudet under ytan för att höra deras harmoniska ylanden. Det är verkligen liv under ytan och den här tiden på året behöver man bara blicka ut över havet ett par minuter för att se valar vifta med sina enorma fenor.

De verkar leva ett till synes fridfullt liv men det finns såklart faror. Fiskenät till exempel. Videon ovan är fångad vid vattnen utanför Kailua på Big Island. En delfin söker upp en nattdykare och verkar be om hjälp att bli av med ett fiskenät som trasslat sing kring fenorna. Ett fantastiskt möte med lyckligt slut.

Ps. Min resa till Hawaii ska jag snart berätta mer om.

bloggare_adrenalin_2014_Delfin_Delfin_puff_FB

Relaterade artiklar

Tapio-Lehtinen-Golden-Globe

Tapios båt sjönk i Södra Oceanen – räddad av ensam kvinna

Imoca-segelbat-brinner-och-sjunker

Räddning efter batteriexplosion – båten brann upp och sjönk

Havstulpan_batbotten

Tulpanvarning i Skåne, Blekinge, Kalmar och Östergötland

Vass_blir_djurforder

Vass testas som kompletterande djurfoder

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar