Delfin ber om hjälp

Delfin ber om hjälp

Gustav Morin

Människan orsakar mycket oreda och förödelse i naturen. Men det är ändå härligt att se när djuren låter oss ställa saker tillrätta. Se videon från Hawaii när en delfin ber en dykare om hjälp.

Förra vintern var jag på Hawaii för att surfa och snorkla. Jag kan lova att det var en häftig upplevelse. Inte minst då Alaskas alla knölvalar letat sig ner till de grunda vattnen längs västra Maui för att föda och ge sina kalvar en lugn och någorlunda säker start i livet.

Man behöver bara stoppa ner huvudet under ytan för att höra deras harmoniska ylanden. Det är verkligen liv under ytan och den här tiden på året behöver man bara blicka ut över havet ett par minuter för att se valar vifta med sina enorma fenor.

De verkar leva ett till synes fridfullt liv men det finns såklart faror. Fiskenät till exempel. Videon ovan är fångad vid vattnen utanför Kailua på Big Island. En delfin söker upp en nattdykare och verkar be om hjälp att bli av med ett fiskenät som trasslat sing kring fenorna. Ett fantastiskt möte med lyckligt slut.

Ps. Min resa till Hawaii ska jag snart berätta mer om.

Gustav Morin

bloggare_adrenalin_2014_Delfin_Delfin_puff_FB

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Vad den nya klimatplanen faktiskt betyder för båt- och sjöliv är såklart svårt att säga men efter att ha läst stora delar av skrivelsen har vi gjort ett antal spaningar.

Klimatplanen och båtlivet – tre punkter som kan påverka

Konstgjord-lagun-djurgården

Konstgjord lagun utanför Djurgården ska gynna fiskebeståndet

TT-färjan Marco Polo som den 22 oktober gick på grund hela tre gånger och orskade stora utsläpp i Hanöbukten. Foto: Kustbevakningen

Färja på grund i Blekinge – stor miljöräddning pågår

fisketillsyn pressmeddelande1

Enormt beslag av olagligt fiskenät – 1,3 kilometer långt