Flygande start för tjejerna på Mallorca

Redaktionen

“Det går upp och det går ned, – men mest upp faktiskt!” Julia Gross och Cissi Jonsson seglar i den akrobatiska 49erFX-klassen och rapporterar från världscupen på Mallorca. De har varit först i mål två gånger hittills.

Det har varit en sjuhelsikes start på världscupen här i Palma. Alla toppekipage i världen är på plats. Vi är mycket glada över att vi har gått ut riktigt starkt de första två dagarna.

I tisdags fick vi i svårtolkade vindförhållanden känna på både botten och toppen av fältet när vi inledde med en 20:e plats för att sedan spika den andra seglingen. Vilken härlig revansch! Samtidigt är vi medvetna om att minsta lilla misstag gör att man vips trillar som en gråsten i fältet.

Inför den andra seglingen knöt vi nävarna och flög sedan runt banan som gudar. Vinden kom och gick, vred och stabiliserade sig något men vi seglade med stort självförtroende och kunde bevaka vår ledning och susa i mål rätt långt före konkurrenterna faktiskt.

Idag, onsdag, går vi i guldfinalen som åttonde båt och är redo att ge järnet veckan ut. Två gånger på två dagar har vi korsat mållinjen först och den känslan tar vi med oss på pluskontot. Håll tummarna!

Snart kommer nästa rapport.

Inslag från tisdagens seglingar.

Följ resultaten här:;www.trofeoprincesasofia.org.

Foton: Gustav Morin.

bloggare_Team49erFX_Mallis_WC_Front_1_Swe_Sailing_Team_49erFX-7

Relaterade artiklar

EM_Bobeck_Netzler

Överraskande svenskt EM-silver i 49erFX

racing_bankappsegling_2019_470_seger_Mallorca_190405_Anton_o_Fredrik_foto_Jesus_Renedo

Svensk storstilad seger på Mallorca

racing_bankappsegling_2018_JVMMarseille_Ingang_JVMGuldMarseilleIngang

Svenskt JVM–guld!

racing_bankappsegling_2017_Landslaget_Ingang_dslagInganggg

Sveriges största OS hopp!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar