Historiskt tjejteam lyckas i extrema motorbåtsracet Rouen 24

Redaktionen

Redaktionen

Bimba kör Rouen 24.Jag kom just hem från Rouen, Frankrike, där jag och mitt ’Womens Team’ gick till historien som det första teamet med endast kvinnliga förare som startat och därtill lyckats genomföra det 24 timmar långa loppet!

Jag är stolt och tacksam att ha fått äran att delta i detta unika och tuffa race tillsammans med Marie-Line, Mette, Tammy och självklart vår Team Manager Albert.

Ända sedan i onsdags när vi anlände till Rouen, har vi blivit varmt bemötta med massar av uppståndelse kring vårt team. Media, intervjuer och fotograferingar har varit en daglig syssla såsom att besöka VIP-tältet för mingel och sponsormiddagar varje kväll. Utöver detta har vi också kört 24 timmar racerbåt på den otroligt stökiga floden Seine tillsammans med 31 andra racerbåtar. Vi genomförde racet, vilket var vårt första mål.

Totalt i racet kom vi på nionde plats av 32 startande. Sedan var förståss en pallplats vårt nästa mål, det räckte inte riktigt då vi slutade på en fjärde plats i vår klass – S2000, där 9 ekipage startade. Trots att vi missade pallen så är jag otroligt nöjd med min och mina teamkollegors insats i racet. Vet inte om det hade gjort någon skillnad ifall vi gjort färre depåstopp, då vi fick lite bekymmer med oljetrycket och blev tvungna att ta upp båten vid fyra tillfällen under söndagens 12 timmarspass.

Extra kul var att jag fick veta genom en tävlingsfunktionär som klockade tävlingen, att jag hade bäst varvtider av förarna i vår båt. Nu pratas det redan om den andra deltävlingen i Endurance VM som går 7:e juli i Augustow, Polen. Vår manager vill fortsätta med vårt framgångsrika team och välkomnar mig att köra nästa race som verkar bli ett 8-timmars lopp. Även till nästa år önskar han att jag kommer tillbaka till Rouen. Och jag ska göra allt för att få köra här igen, det har varit en otrolig upplevelse och ett oförglömligt race. Rouen 24 Hour Race är ett magiskt race som jag hoppas överlever i minst 50 år till!

Rouen 24 Formel 2.

Bimba Rouen parad

 

Relaterade artiklar

Spektakulart_2018_100knop_Ingang_0100KnopIngang

0–160 km/h med tok–trimmad Yamaha!

racing_motorsport_2018_SVERAJapan_Ingang_SVERAIngangggg

Fujairah GP – hoppfullt för Swecat Racing

batar_motorbatar_2018_Nitra29_IngangGaller_puff_nitra

Nitra 29 – god för 100 knop med 1 000 hk!

racing_motorsport_StarkISlaglage_Ingang_Starkharlage

Formel 1 – Erik Stark har slagläge på VM–titeln!