Hot Rod i båtform – från vrak till Wet Rod!

Hot Rod i båtform – från vrak till Wet Rod!

Redaktionen

Det haglar av gamla skrov som ligger och samlar damm i onödan. Alltifrån Chris-Crafts till Bayliners. Hamnen.ses bloggare Bo Zolland tipsar om att rycka tag i en motorsåg och för småpengar skapa sig vikens ballaste båt nu i vinter.

Om man som jag och många andra gillar att rota runt på gamla båtklubbar och uppläggningsplatser, så kan man inte undvika att se många äldre och till synes övergivna båtar. Det kan vara allt från segelbåtar till familjemotorbåtar från 60-talet till någon sportbåt kan ha blivit lämnad åt sitt öde. Hot Rod- och hojkulturen är ju utbredd och sysselsätter många som vill sätta händerna i nåt roligt vinterprojekt. Det borde gå att överföra på båthobbyn tycker jag.

Skippa Idol och Let´s Dance
Lite händighet, fantasi och en vass motorsåg är en bra start. Om ni lägger alla Let´s dance-, Idol- och Bonde söker fruga-timmar på en sådan här skuta, så kanske ni har fjärdens ballaste båt i vår. Och det för en liten peng.

Jag har lekt med tanken och skissat fram några tokiga koncept på bland annat ett standardskrov (19´-23´ Sea Ray mfl.). Det finns massor av passande objekt för denna typen av båt. Eller varför inte en katta, eller att lägga på ett coupétak eller…

Det kommer flera modellskisser och tips här på bloggen framöver men här är mitt första förslag.

Denna wet-rod är byggd på ett 19´Chris-Craft Lancer-skrov, men idén kan appliceras på lite vad som helst, om det är en någorlunda frisk planande båt man utgår från vill säga.

Kompressor och raka rör
Om man rensar ur inredning, och bygger på eller modifierar däcket, kan man kanske hitta en egen stil, eller anamma ”gentlemansracer”-stuket, som innebär att man sitter långt bak med ett maffigt fördäck att blicka ut över. Den här varianten har fått en kompressor och raka rök, mest för att jag tycker att det ser sjukt tufft ut!

Plasta dit lite vingar eller annat kul, som känns rätt, och Dang! Du har en unik Wet Rod som kommer att väcka en och annan kommentar.

Drivningen kan vara med axel eller via drev, beroende på vad som passar bäst och vad man har liggande i garaget.

Happy wet-rodding och lycka till!

Redaktionen

bloggare_Bo_Zolland_Wet_Rod_1_Wet_Rod_puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

S/Y Doriana: Nu kan den klassiska svenska skonerten bli din

S/Y Doriana: Den klassiska danska skonerten kan nu bli din

SPIRIT_72_DH_ingang

Spirit 72 – tjugotvå meter design och hantverk i världsklass

Brigge Tre Kronor 1

Briggen Tre Kronor i konkurs – säljs till högstbjudande

Hacker_Craft_inledning

Ikonisk träbåtsklassiker kraschade rakt upp på land